Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Arganový olej: "Tekuté zlato" na vlasy

21. 7. 2022

Arganový olej - kráľ medzi olejmi. Len pár kvapiek a premení vaše vlasy na skvost. Objavte tajomstvo tohto výnimočného oleja na vlasy.

Existujú rôzne oleje na vlasy, ricínový, jojobový, marulový, a ďalšie, ale len jeden je kráľ medzi všetkými olejmi na vlasy - arganový olej. Nie nadarmo je mnoho tradičných tajomstiev krásy založené práve na arganovom oleji, ktorý po stáročia napomáha zdraviu a kráse pokožky a najmä vlasov - čo je pravdepodobne dôvod, prečo si vyslúžil prezývku "tekuté zlato". Zaujíma vás, čo môže urobiť arganový olej pre vaše vlasy? Lepšia otázka by mohla znieť: "Čo nevie?"! Čítajte ďalej a zistite, v čom spočíva tajomstvo arganového oleja, ako prospieva vlasom, prečo patrí medzi najdrahšie oleje na svete, ako spoznať kvalitný arganový olej na vlasy, a ako ho správne používať.

Čo je to arganový olej?

Arganový olej (INCI:Arganosa Spinosa Kernel Oil) patrí medzi najdrahšie a najvzácnejšie oleje na svete. Získava sa z plodov argánie tŕnitej (moroccan argan tree) vyskytujúcej sa iba v Maroku a najzápadnejšom Alžírsku, preto sa mu niekedy hovorí olej z maroka. Jeho obmedzená dostupnosť, náročný spôsob spracovania, vysoký obsah účinných látok a zlatistá farba mu vyslúžila aj názov "marocké zlato". Blahodarné účinky arganového oleja sú známe po celom svete, stal veľmi populárny ako hlavná zložka pleťovej a vlasovej kozmetiky pre svoje významné zvlhčujúce a hydratačné účinky a aj vďaka tomu, že dokáže zastúpiť hneď niekoľko kozmetických prípravkov naraz.

V závislosti na použitej metóde je možné získať dva druhy arganového oleja: potravinársky alebo kozmetický. Kozmetický arganový olej, o ktorom sa tu bavíme, sa pripravuje z nepražených jadier, má zlatistú farbu, tekutú textúru, nevýraznú vôňu a je určený na aplikáciu priamo na pokožku alebo vlasy alebo ako prísada do iných kozmetických prípravkov. Arganový olej sa skladá z nenasýtených mastných kyselín (80%), a to predovšetkým kyselina olejová a linolová, a nasýtených kyselín (20%). Je bohatý na antioxidanty (vitamín E a polyfenoly), čo pomáha hydratovať vlasy aj pokožku, predchádzať strate vlhkosti a neutralizovať voľné radikály, chrániť pred UV žiarením, a tým zabrániť degradácii buniek a spomaliť ich starnutie. V kozmetickom priemysle sa arganový olej používa aj pri liečbe kožných ochorení, ekzémoch, akné, popáleninách.

Prečo je arganový olej zázrak pre vlasy?

Zaujíma vás, aké zázraky dokáže arganový olej s vašimi vlasmi? Lepšia otázka by mohla znieť: "Aké zázraky nedokáže?". Arganový olej má blahodarné účinky na vlasy zvnútra aj z vonku. Hydratuje, zvlhčuje, dodáva lesk, chráni pred lámaním, zlepšuje pružnosť, chráni pred vlhkosťou, reguluje mastnotu, neutralizuje voľné radikály a oveľa viac. Jeho najväčším prínosom je však bezkonkurenčný hydratačný účinok na vlasy!

Tu sú najväčšie výhody arganového oleja pre vlasy:

  • Hydratácia - v porovnaní s inými olejmi má arganový olej menšie molekuly, takže dokáže lepšie preniknúť od vlasov a dodať hydratáciu zvnútra von. Navyše, má schopnosť túto hydratáciu vo vlasoch uzamknúť, čím je zaistená naozaj dlhotrvajúca hydratácia. Tiež bolo zistené (International Journal of Trichology 2015), že vlasy absorbujú nasýtené a mononasýtené oleje (ako arganový olej) lepšie ako polynenasýtené oleje (ako slnečnicový olej). Vďaka tomu dokáže lepšie do vlasu preniknúť a znížiť množstvo vody, ktorú absorbuje – to znamená, že zabraňuje aj krepateniu vlasov (len do toho, pridajte si to dlhého zoznamu dôvodov, prečo je tento vlasový olej tak skvelý).

  • Hebkosť, pružnosť a lesk - vďaka vysokému obsahu antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín a vitamínu E pomáha arganový olej výrazne zvýšiť pružnosť vlasov, hebkosť, jemnosť a navrátiť im stratený lesk. Keď sú vlasy mäkšie a pružnejšie, sú tiež menej náchylné na strapatenie a sú lepšie ovládateľné.

  • Prevencia poškodenia a lámania - výnimočné zloženie arganového oleja môže tiež výrazne pomôcť udržať vlasy zdravé a zabrániť ich poškodeniam. Či už si to uvedomujeme alebo nie, naše vlasy si veľmi poškodzujeme každodenným znečistením, chemickým ošetrením a horúcimi nástrojmi. Vitamín E, ktorý je obsiahnutý v arganovom oleji, je zásadný pre zdravie našich vlasov, pretože jeho bohaté antioxidačné vlastnosti pomáhajú neutralizovať poškodenie vlasov voľnými radikálmi a chrániť vlasy pred poškodením, štiepením, lámaním podľa niektorých štúdií môže tiež poskytovať ochranu pred UV žiarením. To znamená, že vlasy budú zdravšie.

  • Regulácia mastnoty - áno, je to trochu divné, že môže "mastný" vlasový olej bojovať proti prebytočnej mastnote, avšak vysoký obsah kyseliny olejovej v arganovom oleji má tiež regulačný účinok na tvorbu kožného mazu. Navyše, vďaka svojim upokojujúcim a protizápalovým vlastnostiam, pomáha zmierňovať svrbenie a dokonca pomôcť aj s lupinami. Takže či už vás trápia lupiny alebo suchá vlasová pokožka, arganový olej je úžasným produktom, ako zlepšiť jej celkové zdravie. (Tip! Vyskúšajte liečivú starostlivosť s arganovým olejom pre suchú alebo mastiacu sa pokožku z radu MoroccanOil Scalp).

Arganový olej & typ vlasov

Arganový olej je možné všeobecne použiť na väčšinu typov vlasov, ale možno ho budete musieť aplikovať inak alebo použiť iný typ arganového oleja v závislosti od vašich potrieb. 100% čistý arganový olej je ideálny na husté, kučeravé alebo silné typy vlasov. A čo jemné vlasy? Ak máte jemné vlasy alebo vlasy, ktoré majú tendenciu sa mastiť, mohol by 100% čistý arganový olej vaše vlasy zaťažiť, pokiaľ ho nebudete používať striedmo. Niekedy je však ťažké odhadnúť tú správnu mieru. Ale nebojte, to neznamená, že arganový olej nemôžete použiť vôbec. Len vám pravdepodobne bude viac vyhovovať ľahšie zloženie olejových elixírov s obsahom arganového oleja (napr. Milk_Shake Argan Glistening Oil, Maria Nila True Soft Argan Oil alebo odľahčenú verziu ikonickej starostlivosti s arganovým olejom MoroccanOil Treatment Light).

Ako používať arganový olej?

Teraz viete, ako arganový olej prospieva vlasom a pre aký typ sa hodí, poďme si teraz vysvetliť, ako ho používať, aby ste z neho nepremárnili ani kvapku! Existuje mnoho spôsobov, ako použiť arganový olej na vlasy. Je úžasný ako maska ​​na vlasy, bezoplachová starostlivosť, predšampónová starostlivosť, tepelná ochrana či stylingový produkt. Je len na vás, ako výhody arganového oleja využijete. Jedno si ale pamätajte. Aj keby ste mohli byť v pokušení sa ním poliať od hlavy až po päty, nerobte to (nezabudnite: nie je to lacné), stačí naozaj pár kvapiek. Začnite s menším množstvom a postupne pridávajte.

  • Maska na vlasy - vlasová maska ​​je skvelá úžasná najmä ak máte poškodené vlasy. Použitie arganového oleja ako hĺbkové ošetrenie pomáha hydratovať a obnovovať vlasy. Pri aplikácii použite dostatočné množstvo oleja, 6 až 8 kvapiek by malo stačiť pre väčšinu typov vlasov. Masku na vlasy by ste mali nechať pôsobiť 15-30 minút, ale čím dlhšie, tým lepšie budú výsledky. Na dosiahnutie najlepších výsledkov nechajte masku pôsobiť cez noc. Potom vlasy umyte ako obvykle. Toto ošetrenie používajte najlepšie 1x alebo podľa potreby.

  • Olej na vlasy (bezoplachová starostlivosť) - arganový olej môžete samozrejme použiť ako bežný vlasový olej ako bezoplachovú starostlivosť. Nakvapkajte si pár kvapiek do dlaní a prstami aplikujte na mokré alebo suché vlasy do dĺžok a končekov, kedykoľvek hľadáte extra hydratáciu, lesk, ochranu alebo kontrolu krepovatenia.

  • Styling a tepelná ochrana - arganový olej vám môže pomôcť aj pri stylingu, pretože vyživuje a poskytuje skvelý sklz, čím uľahčuje styling. A to nie je všetko! Možno ho tiež použiť na ochranu vlasov pred horúcimi nástrojmi a fény, pretože oproti ostatným olejom dokáže odolať vyšším teplotám. Niet divu, že mnoho tepelných sprejov obsahuje aj arganový olej.

  • Na pokožku hlavy - ako sme vysvetlili vyššie, arganový olej je skvelý spôsob, ako upokojiť a zvlhčiť pokožku hlavy. Jednoducho vmasírujte olej do vlasovej pokožky, aby ste zmiernili lupiny, zápaly alebo celkové svrbenie. Masáž pokožky hlavy zaistí, že sa arganový olej dostane hlboko do pokožky hlavy, čo je užitočné pri liečbe lupín alebo svrbení hlavy. Ako upokojujúce ošetrenie odporúča používať 100% čistý arganový olej.

Ako spoznať kvalitný arganový olej?

Arganový olej je všetkými vychvaľovaný ako zázrak v starostlivosti o vlasy, ale ako spoznáte ten kvalitný? U 100% čistých olejov vám poradí pohľad na farbu (mala by mať zlatistý odtieň, ak je príliš svetlý, bol pravdepodobne zmiešaný s inými olejmi), vôňa (nemal by mať výraznú vôňu, praktický takmer žiadnu alebo len ľahko "orechovú") a označenie (ako 100% arganový olej). Napovedať vám môže tiež cena. Arganový olej je totiž celkom drahý, aj keď môžete nájsť lacnejšie verzie, pravdepodobne nebudú kvalitné, a práve kvalita je kľúčová, aby ste si maximálne užili jeho výhody na vlasy.

Pokiaľ ide o použitie oleja v šampónoch, kondicionéroch a ďalších vlasových produktoch, spoznáte, či je arganový olej hviezdou produktu, pokiaľ je uvedený ako jedna z prvých zložiek na etikete.

Najlepšia vlasová kozmetika s arganovým olejom!

Ste pripravení začleniť arganový olej do svojej rutiny starostlivosti o vlasy? Tu sú obľúbené vlasové produkty s arganovým olejom, ktoré môžete pridať do svojho zoznamu prianí. Môžete si vybrať buď 100% čistý arganový olej, ktorý má multifunkčné účinky a môžete ho použiť ako na vlasy, tak aj na pleť alebo telo, alebo vlasový olej, ktorého základom je arganový olej, ale obsahuje aj iné zložky. Posledným typom sú rôzne vlasové produkty, ako šampóny, masky, kondicionéry, apod, ktoré obohatené o arganový olej.

1) 100% čistý arganový olej

Hľadáte cenovo dostupný, vysoko kvalitný arganový olej, ktorý môžete použiť na čokoľvek? Nasledujúce olejčeky obsahujú iba 100% čistý arganový olej a je možné použiť pre všetky vaše potreby v oblasti krásy. Používajte ho počas svojej rutiny starostlivosti o vlasy a skúste ho začleniť aj do rutiny starostlivosti o pleť.

2) Vlasový olej s arganovým olejom

  • MoroccanOil Treatment - kto by nepoznal túto kultovú arganovú olejovú starostlivosť, ktorá je bestsellerom už viac ako 10 rokov! Olejček možno použiť ako starostlivosť, styling alebo finálny prípravok. Navyše vonia tak dobre, že značka pravidelne vydáva aj sviečku s totožnou vôňou! Máte jemné vlasy? Nie je problém! Pre vás značka vytvorila špeciálnu odľahčenú verziu MoroccanOil Treatment Light.
  • Redken All Soft Argan-6 Oil - preferujete produkty všetko v jednom? Potom tento multifunkčný hydratačný vlasový olej s arganovým olejom a omega-6 bude to pravé orechové, najmä ak máte suché, krehké a lámavé vlasy. Zvládne totiž úplne všetko, od starostlivosti až po styling.
  • Milk_Shake Argan Glistening Oil - máte husté vlasy, jemné vlasy alebo vlasy, ktoré sú niekde medzi? Táto arganová olejová starostlivosť je vhodná pre všetky typy vlasov.
  • Maria Nila True Soft Argan Oil - preferujete vegánske zloženie? objavte vyživujúci a zhebčujúci 100% vegánsky vlasový olej s arganovým olejom pre suché a krehké vlasy. Bez parabénov, sulfátov a ftalátov. Rýchlo sa vstrebáva, nezaťažuje, bez pocitu mastnosti.
  • CHI Argan Oil Plus Moringa Oil - argan a moringa, to je panček kombinácie! Tento olejček si poradí naozaj so všetkým, čo vaše vlasy trápi a navyše obsahuje UV filtre na ochranu pred slnkom!
  • Schwarzkopf Professional Oil Ultime Argan Finishing Oil - je pre vás ťažké nájsť vlasový olej, ktorý skrotí vaše silné, husté alebo krepaté vlasy bez toho, aby ich zaťažil? Tu máte riešenie! Výživný arganový olej s unikátnou samo-odparovacou technológiou, ktorá dovolí vlasom vstrebať len optimálnu olejovú dávku. Takže aj napriek tomu, že vaše vlasy dostanú naozaj štedrú dávku výživy, hebkostí a lesku, budú stále ľahké ako pierko.
  • Balmain Hair Argan Moisturizing Elixir - nedokážete presne definovať, čo vaše vlasy trápia? Potrebujú jednoducho celkovo osviežiť? Tento omladzujúci elixír s čistým arganovým olejom vám zaistí okamžitú vzpruhu a hebký a zdravý vzhľad. A ako bonus získajú vaše kadere božskú zmyselnú, sexy vôňu.

3) Vlasová starostlivosť s arganovým olejom

kľúčovou zložkou v radoch Elixir Ultime a Aura Botanica.

  • Milk_Shake Argan - kombinuje blahodárne účinky bio organického arganového oleja, hodvábu a ryžových proteínov pre okamžitú hydratáciu a výživu všetkých typov vlasov.
  • Revlon Professional Orofluido - aromaterapeutická starostlivosť, ktorá pomáha skrášliť všetky typy vlasom prostredníctvom harmónie 3 vzácnych olejov (arganový, cyperský a ľanový) a zároveň vás prenesie do fascinujúceho sveta orientálnych vôní.
  • Schwarzkopf Professional Oil Ultime Argan & Barbary - luxusná olejová starostlivosť s arganovým a opunciovým olejom pre normálne až hrubé vlasy a naozaj intenzívnu hydratáciu a výživu.
  • CHI Argan Oil - luxusná vlasová kozmetika s blahodarnými olejmi Argan a Moringa. Omladenie a hydratácia poškodených vlasov bude viditeľná už po prvom použití.
  • Brazil Keratin Argan - unikátne spojenie arganového oleja a keratínu poskytuje účinnú starostlivosť pre poškodené a suché vlasy.
  • MoroccanOil - ak ste priaznivci arganového oleja, dovoľte nám, aby sme vám predstavili značku MoroccanOil, ktorá toto „tekuté zlato“ používa vo všetkých svojich produktoch.
  • Kérastase Aura Botanica - nová generácia prírodnej vlasovej starostlivosti s ručne zbieraným arganovým a kokosovým olejom. Vyživuje suchý povrch vlasov a zároveň dodáva hebkosť a trvalý lesk.
  • Korres Argan Oil - ďalšia prírodná vlasová starostlivosť s arganovým olejom, ktorá je špeciálne navrhnutá pre šetrnú starostlivosť o farbené vlasy.

Takže či už je vaším cieľom zachovať kvalitu a zdravie svojich vlasov alebo urobiť maximum na opravu poškodených, lámavých prameňov, arganový olej by mal do svojej vlasovej rutiny zahrnúť prakticky každý.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .