Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Peeling na vlasy: Pomocník v boji za zdravé a krásne vlasy

22. 2. 2023, Oli

Naša pokožka hlavy je miestom, kde naše vlasy ožívajú. Získajte späť zdravie svojich vlasov pomocou peelingu na vlasy!

Pokiaľ sa zaujímate o starostlivosť o vlasy, pravdepodobne už viete, aké dôležité je pravidelné čistenie a úprava vlasov. Čo ale peeling vlasovej pokožky? Aj keď môže byť pokožka hlavy jednou z najviac prehliadaných častí nášho tela (skrýva sa predsa pod vlasmi), napriek tomu potrebuje rovnakú starostlivosť a pozornosť ako zvyšok našej pokožky. V našom článku vám priblížime prečo je dôležité vykonávať vlasový peeling a prečo by ste ho mali zaradiť do pravidelnej starostlivosti o vašu vlasovú pokožku.

Čo je to vlasový peeling

Peeling, čiže exfoliácia, znamená odstránenie odumretých kožných buniek a nečistôt buď chemickými alebo prírodnými produktmi. Exfoliácia pokožky hlavy uvoľňuje priestor pre čerstvú pokožku a vlasové folikuly, z ktorých potom môžu rásť zdravé vlasy. Ignorovanie pokožky hlavy má v konečnom dôsledku za následok upchaté póry, čo vedie k niekoľkým problémom s vlasmi, ako je suchosť, mastnota, lupiny a plno ďalších. Šampón a kondicionér síce dokážu vlasy vyčistiť a zjemniť, ale ani jeden z nich sa v skutočnosti nedostane až ku korienkom, a preto je tu vlasový peeling.

Prečo je dôležité vykonávať peeling vlasovej pokožky?

Máte problémy so šupinami v hlave? Vaše vlasy jednoducho odmietajú rásť pod ramená? Alebo sú vaše vlasy v poslednej dobe matnejšie, suché a bez života? Neprepadajte panike, všetko sa dá ľahko zachrániť. Či už vás trápia akékoľvek problémy s vlasmi, peelingy na pokožku hlavy vám môžu poskytnúť potrebnú starostlivosť. Exfoliácia pokožky hlavy je prvým krokom k vytvoreniu optimálneho prostredia pre zdravé a krásne vlasy. Tu sú niektoré z najlepších dôvodov, prečo zaradiť peeling pokožky hlavy do svojej dennej rutiny umývania:

  • Odstraňuje nánosy a prebytočný olej: Na pokožke hlavy sa môžu usadzovať prirodzené oleje, odumreté kožné bunky, nečistoty a zvyšky stylingových prípravkov. Vďaka exfoliácii vlasová pokožka lepšie dýcha, je hydratovaná a menej mastná.růst vlasů

  • Podporuje zdravý rast vlasov: Zdravé vlasy začínajú zdravou pokožkou hlavy, ktorú vlasový peeling výborne prekrví. Vďaka tomu posilnia korienky a vlasy zhustnú a nebudú nadmerne vypadávať. Pravidelný peeling pokožky hlavy vytvára optimálne prostredie na rast vlasov tým, že odstraňuje všetky nečistoty, ktoré bránia rastu vlasov.

  • Predchádza suchej pokožke hlavy a lupinám: Exfoliácia je jedným z najlepších spôsobov, ako udržať pokožku hlavy bez šupín. Šupinatá a svrbiaca pokožka hlavy nemusí vždy znamenať lupiny - môžete mať len veľmi suchú pokožku hlavy, ktorá potrebuje dodatočnú hydratáciu a optimálne prostredie, aby vaše prirodzené oleje zostali v rovnováhe a vyživovali pokožku hlavy. Týždenným peelingom navyše zabránite premnoženiu kvasiniek, ktoré môžu viesť k tvorbe lupín.

Ako používať peeling na vlasy?

Vlasový peeling sa robí veľmi ľahko a zanechá vaše vlasy čisté a zdravé. Aplikuje sa výhradne iba na vlasovú pokožku hlavy. Najprv je nutné pridať do vlhkých vlasov potrebné množstvo peelingu, potom pokožku hlavy niekoľko minút krúživými pohybmi masírovať a nakoniec dôkladne opláchnuť. Pri masáži tiež pohybujte prstami od prednej časti pokožky hlavy k zadnej. To vám pomôže dôkladne exfoliovať pokožku hlavy a odstrániť tak mastnotu a ďalšie nánosy. Po tomto kroku ešte len nasleduje ďalšia bežná starostlivosť o vaše vlasy, ako ste zvyknutí.

Pravidelný vlasový peeling dokáže vašu pokožku hlavy upokojiť a udržať vlasy zdravšie, ale v tomto prípade – menej je niekedy viac. Príliš častý peeling môže pokožku hlavy vysušiť a podporiť zvýšenú produkciu oleja, preto odporúčame vykonávať peeling pokožky hlavy maximálne raz až dvakrát týždenne, aby ste dosiahli optimálnych výsledkov a zároveň nedochádzalo k podráždeniu.

Pokiaľ však trpíte ekzémami, trápi vás akné alebo iné odreniny, odporúčame vlasový peeling oželieť. V takom prípade rovnako ako pri bežnom peelingu počkajte, až sa všetko zahojí, a kožu nenamáhajte predčasne.

Výber dokonalého peelingu

Nie ste si istí, aký peeling je pre vás ten pravý? Vždy voľte s ohľadom na vlasovú pokožku hlavy a na základe vášho typu vlasov.Medzi peelingami na vlasy rozlišujeme dva hlavné druhy peelingov: mechanický a chemický.

Mechanické peelingy sú založené na “obrusovaní”. Obsahujú malé čiastočky, alebo zrniečka, ktoré vytvárajú trenie na pokožke hlavy, čím zbavujú vlasovú pokožku nahromadených nečistôt. Najlepšie fungujú u ľudí, ktorí sa stretávajú s prebytočnou mastnotou, suchosťou alebo lupinami. Na druhú stranu chemické exfoliačné peelingy obsahujú aktívne zložky (AHA kyseliny, BHA kyseliny), ktoré odumreté kožné bunky a šupinky rozpustia bez nutnosti drhnutia. Takmer všetky peelingy obsahujú prírodné oleje, antioxidanty, vitamíny a minerály. Používaním „scrubov“ na vlasy očakávajte, že vaša hriva porastie rýchlejšie, pretože je o jej prostredie postarané.

Peeling podľa typu vlasovej pokožky

  • Peelingy na suchú a citlivú vlasovú pokožku: Pokiaľ trpíte na suchú a citlivú pokožku hlavy, vašim ideálnym riešením budú peelingy s hydratačnými zložkami, ako je napríklad jojobový, kokosový a arganový olej. V tomto prípade odporúčame použiť Kérastase Fusio Scrub Apaisant, ktorý obsahuje práve spomínaný jojobový olej, olej zo sladkých pomarančov, vitamín B5 a plno ďalších ingrediencií, ktoré vašu pokožku upokoja a dodajú potrebnú dávku hydratácie.

  • Ideálny peeling pre svrbiacu pokožku so sklonom k lupinám: Svrbiaca pokožka potrebuje predovšetkým úľavu, a preto je vhodné používať predovšetkým peelingy s upokojujúcimi protizápalovými účinkami, ktoré si v sebe nosia napríklad kokosový olej. Preto odporúčame na tento typ pokožky použiť Vita Coco Scalp Scrub, ktorý šetrne čistí, upokojuje svrbiacu pokožku hlavy a zanecháva ju príjemne sviežu. Dobrú správu máme aj pre milovníkov prírodnej kozmetiky - tento produkt má certifikát vegán, netestuje na zvieratách a je z 95% prírodných ingrediencií.

  • Vlasový peeling pre normálnu pokožku hlavy: Ak sa vaše vlasy nestretávajú so žiadnymi problémami, máte vyhrané. Môžete experimentovať s rôznymi typmi peelingov na pokožku hlavy. Náš tip Kevin Murphy Scalp.Spa Scrub je vhodný pre všetky typy vlasov, vrátane tých farbených. Jemne čistí a detoxikuje, poskytuje základ pre optimálne zdravie pokožky hlavy a rast vlasov a vďaka obsiahnutému extraktu z zeleru vašu pokožku upokojuje a hydratuje.

  • Peeling na vlasy pre mastnú pokožku: V prípade mastných a mdlých vlasov voľte prípravky s absorpčnými zložkami, ako je napríklad íl. V tomto prípade odporúčame vyskúšať Oway Herbs & Clay Peeling Cleanser. Ide o ílovú peelingovú zmes, ktorá pôsobí priamo na vlasovú pokožku a reguluje tvorbu mazu. Vaše vlasy budú lesklé a príjemné na dotyk.

Na záver: Vlasový peeling nie je len príjemnou záležitosťou, ale má tiež fenomenálny vplyv na dlhodobé zdravie našej pokožky hlavy a vlasov. Nie nadarmo sa hovorí: Starostlivosť o pokožku hlavy = zdravé vlasy!

Bol pre vás tento článok prínosný? Podeľte sa s nami o váš výsledok napríklad na našich sociálnych sieťach Glamot.sk


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .