Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Všetko, čo potrebujete vedieť o farbení obočia

10. 6. 2020

Už vás nebaví, upravovať si obočie každý deň? Priali by ste si trvalejší efekt? Nafarbite si obočie sami doma! S našim návodom, od výberu farby až po jej aplikácii, to bude hračka!

Nový strih či farba vlasov? Nezabudnite, že pre perfektný vzhľad je nevyhnutné doladiť aj obočie. Správny tvar a farba obočia dokáže s tvárou hotové divy. Ak máte výrazné obočie, často už ani nepotrebujete make-up. Nie každý má však šťastie na husté a perfektne tvarované obočie od prírody. Preto musí mnoho žien svoje obočie upravovať deň čo deň. Zvlášť v letných mesiacoch je údržba obočia kvôli poteniu a pobytu pri vode zložitejšie. Nemáte už nervy na to večné ranné postávanie pred zrkadlom a domalovávaní obočia? Premýšľate o farbení obočia? Či už sa rozhodnete pre farbenie v salóne alebo doma, prezradíme vám, ktoré praktiky vám vykúzlia dokonalé obočie a čomu sa radšej vyhnúť.

Prečo si farbiť obočie?

Nemusíme asi ani hovoriť, že farbenie obočia ocenia najviac plavovlásky. Ich obočie je totiž často veľmi svetlé, nevýrazné až neviditeľné. Ale tiež ženy s veľmi tenkým a riedkym obočím to nemajú ľahké. Pre tieto prípady je farba na obočie doslova vyslobodením z neustáleho kolotoča dokresľovania obočia. Farba na obočie vám totiž ušetrí veľa ranných starostí a vy môžete využiť čas inak. Výhodou farby na obočie je tiež to, že zvýrazní aj tie najmenšie chĺpky, o ktorých ani neviete, že ich máte. Vďaka tomu bude obočie vyzerať opticky bohatšie a výraznejšie. Navyše vďaka trvalejšiemu efektu sa môžete na perfektne upravené obočie spoľahnúť aj v lete, na dovolenke, pri mori, na kúpalisku či pri športe. Väčšina farieb na obočie je totiž odolná voči vode a tak vydrží aj v extrémnych podmienkach. Vďaka tomu budete vyzerať skvele v akejkoľvek situácii a už sa nebudete musieť obávať rozmazanému obočie.

A to nie je všetko! Tí z vás, ktorí sa rozhodnú pre farbenie obočia v domácich podmienkach, ocenia aj ďalšie výhody. Farbenie obočia doma je ďaleko pohodlnejšie, pretože nemusíte nikam dochádzať a tiež môžete si nafarbiť obočie kedykoľvek vás napadne. Takže už sa vám nestane, že práve keď nutne potrebujete zafarbiť obočie má vaša kaderníčka preplnený diár.

Pripravte si pomôcky

Ešte než prejdete k farbenie, uistite sa, že máte všetko potrebné.

K farbeniu obočia budete potrebovať:

Hodiť sa môže aj:

Výber farby na obočie

Výber farby na obočie je jedným z najdôležitejších krokov. Preto ho rozhodne nepodceňujte! Možno vás pri farbení vlasov napadne, že zvyšok farby na vlasy využijete tiež na obočie. Lákavá predstava, zabiť dve muchy jednou ranou, že? Ale je to tá najväčšia chyba, ktorú by ste mohli nadosmrti ľutovať. Naozaj to neskúšajte! Nielenže bude výsledok príliš neprirodzený a tvrdý, ale hlavne by ste si mohli vážne ublížiť. Farba na vlasy je totiž oveľa agresívnejší, mohla by vašu krehkú pokožku okolo očí poškodiť a v tom najhoršom prípade aj obočie spáliť a pri vniknutí do očí hrozí dokonca riziko oslepnutia. Takže pozor na to, neberte to na ľahkú váhu. Navyše, pre tých najcitlivejšich jedincov môže byť aj farba na obočie príliš agresívna a dráždivá. Ale nebojte, na trhu už existujú aj špeciálne farby pre citlivé oči - napr. RefectoCil Sensitive.

Ďalšou vecou, ktorú nie je radno podceňovať je kvalita farby. Ak túžite po obočiu ako od profesionála, tak budete potrebovať aj rovnaké profi nástroje. To platí aj pre použitú farbu. Profesionálna farba na obočie má nejednu výhodu oproti farbe z drogérie. Obsahuje vyššiu intenzitu pigmentácie, ponúka viac odtieňov, ale čo je hlavné, má dlhšiu výdrž (vydržia až o 3-4 týždňov dlhšie). Napríklad obočie nafarbené farbou RefectoCil vydrží až 6 týždňov. Praxi to ale tiež znamená, že je s nimi potrebné pracovať opatrnejšie.

Myslite tiež na to, že s farbou na obočie možno všeobecne len ztmavovať. No, ale čo robiť, keď napr. zmeníte svoju prírodnú farbu vlasov z tmavej na blond a chcete tomu prispôsobiť aj obočie? Aj pre tieto prípady existuje riešenie. Poobzerajte sa po špeciálnej zosvetlovacie farbe na obočie, napr. RefectoCil Blonde Brow umožňuje zosvetlenie až o 3 stupne. Táto farba je tiež vhodná pre zosvetlenie pred farbením alebo pred farbením šedivého obočia.

Príprava pred farbením

Rovnako ako farbenie vlasov i farbenie obočia má svoje pravidlá. Jeden z tých najdôležitejších krokov prichádza už pred samotným farbením. Je dôležité, aby vaše obočie bolo čisté, zbavené mastnoty a bez make-upu. Obočie očistite nemastným odličovadlom aj v prípade, že nie ste nalíčená. Odporúčame použiť buď akúkoľvek nemastnú pleťovú vodu alebo špeciálne odstraňovač mastnoty RefectoCil Saline Solution, ktorý vytvorí perfektný základ pre aplikáciu farby. Je to preto, že akákoľvek nečistota či mastnota by mohla ovplyvniť výsledok farbenia a farba by zle chytila.

Okolo obočia potom môžete aplikovať vazelínu alebo špeciálny ochranný krém RefectoCil Skin Protection Cream & Eye Mask, aby ste zabránili nežiaducemu zafarbeniu kože. Tieto prípravky naneste tam, kde si neželáte, aby farba chytila, napr. Nad/pod obočie a na chĺpky, ktoré už nemajú s obočím nič spoločné. Tento krok by nemali preskočiť predovšetkým tí, ktorým pri líčení obočia občas pretiahne. Ak to nie je váš prípad, môžete tento krok pokojne preskočiť.

Nezabudnite na test na alergiu! Oodporúčame vykonať test na alergiu minimálne 48-72 hodín pred farbením. Test vykonajte pred prvým použitím, ale tiež po dlhom období medzi jednotlivými farbeniami. Aplikujte drobné množstvo namiešanej farbiacej zmesi na malú časť vnútorného ohybu lakťa alebo za ucho. Nechajte zaschnúť a nezakrývajte po dobu 48-72 hodín, potom dôkladne očistite. Ak sa počas tejto doby objaví nejaké podráždenie, farbu na obočie neaplikujte.

Postup farbenie obočia

Tak, ide sa na vec! A nebojte, nejde o nič zložité. Farbenie obočia je oproti farbeniu vlasov hračka. Takže ak zvládate farbenie vlasov na jedničku, farbenie obočia zvládnete ľavou zadnou.

  • Miešanie: Farbu na obočie pripravte podľa pokynov na obale. Na jednu aplikáciu vám bude stačiť asi 2 cm farby (podľa veľkosti obočia) a 10-20 kvapiek oxidantu. Nezľaknite sa ak farba, ktorú vytlačíte z tuby, nebude zodpovedať výslednému odtieňu, tú uvidíte až po zmiešaní s oxidantom. Miešajte kým nevznikne homogénna krémová pasta. Krémovo-pastovitá konzistencia zaistí, že farba bude držať presne tam, kde má a nebude vám stekať. Ak je namiešaná zmes príliš tekutá, zahustite ju pridaním farby a dôkladne zamiešajte.

  • Aplikácia: Pripravenú zmes začnite nanášať na obočie tyčinkou, šikmým alebo rovným štetcom (podľa toho, čo vám viac vyhovuje). Farbou nešetrite, obočie by malo byť pod vrstvou farby, aby sa nemohlo stať, že niektorý z chĺpkov nebude zafarbený. Odporúčame aplikovať farbu v smere rastu chĺpkov od stredu obočia k tenšiemu koncu. Akonáhle ste s jedným obočím hotoví, postupujte rovnako aj s druhým obočím a nechajte farbu pôsobiť. Ak sa vám stane, že pri nanášaní farby pretiahnete, farbu z kože ihneď odstráňte pomocou vlhkej vatovej tyčinky. Pamätajte, čím skôr škvrny odstránite, tým lepšie to pôjde.

  • Doba pôsobenia: Doba pôsobenie sa u väčšiny farieb na obočie pohybuje medzi 5-10 minútami. Čím dlhšie farbu necháte pôsobiť, tým bude výsledný odtieň tmavší. Ale každá farba môže mať odlišný postup, preto vždy riaďte pokynmi na obale. Napríklad červené odtiene potrebujú dlhšiu dobu pôsobenia.

  • Odstránenie farby: Po uplynutí doby pôsobenia zotrite farbu pomocou namočeného vatového tampónu. Začnite s obočím, ktoré ste prvý nafarbili. Pokožku okolo obočia môžete tiež dočistiť odstraňovačom farby. Akonáhle bude farba dôkladne zotretá, skontrolujte, či je obočie rovnomerne zafarbené. Ak nebudete s výsledkom spokojní, napríklad ak ste vynechali kúsok obočie, môžete ho lokálne dofarbiť. Tiež ak nie ste spokojní s intenzitou farby, môžete farbu aplikovať ešte raz. Ale čo keď je obočie moc tmavé, čo s tým? Nepanikárte, mokré obočie vždy pôsobí tmavším dojmom a tiež pamätajte, že farba počas prvých 5 dní slabne naozaj rýchlo.

Takto nafarbené obočie vám vydrží až po 8 týždňov!

Tipy & triky profesionálov

  • Pri farbení by ste mali rešpektovať svoj prirodzený tvar obočia. Na určenie, kam až má obočie siahať si na pomoc vezmeme dve ceruzky. Obe priložte ku krídelkam nosa. Jednu z ceruziek veďte smerom nahor vedľa nosa a druhú nasmerujte k vonkajšiemu kútiku oka. Tam, kde sa ceruzky stretnú s obočím je správny kraj.
  • Ak máte obavy z toho, aby farba nebola veľmi intenzívna, odporúčame farbiť obočie v menších minútových krokoch. Pamätajte, že čím dlhšie necháte farbu pôsobiť, tým bude výsledný odtieň tmavší. Preto pri prvom farbení nechajte farbu pôsobiť po najmenšiu možnú dobu (napr. len 2-3 minúty). Farbenie potom môžete opakovať a postupne dosiahnuť správnu intenzitu. Tento spôsob vám poskytne väčšiu kontrolu nad konečnou farbou.
  • Ak je výsledná farba málo výrazná, môžete ju naniesť znovu alebo nabudúce vybrať tmavší odtieň.
  • Pri odličovaní očí a omývaní tváre sa vyhnite oblasti okolo obočia. Týmto zaistíte, že vám farba vydrží čo najdlhšie.
  • Ak vám farba pri farbení šedivého obočia nechytí dobre, môžete obočie najprv pripraviť na farbenie pomocou zosvetlovacej pasty RefectoCil Blonde Brow.
  • Plánujete po farbení používať ošetrujúce prípravky na obočie? Počkajte s tým aspoň 24 hodín, pretože počas tejto doby môže vysoký obsah výživových látok v starajúcom produkte ovplyvniť výsledok farbenia. To isté platí aj pre pleťový krém, pri jeho aplikácii by ste sa mali vyhnúť oblasti obočia.

Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .