Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Aké množstvo výrobku presne potrebujete pre jednu aplikáciu?

22. 9. 2020

Lámete si hlavu, aké množstvo produktu je ideálne pre jednu aplikáciu? Poradíme vám, koľko produktu použiť, bez toho aby ste to prehnali.

Máte niekedy pocit, že sú vaše vlasy ťažké bez objemu? Ako prvé vás možno napadne, že ste si vybrali príliš ťažký produkt. Možno nie je chyba v produkte, ako takom, ale v jeho dávkovaní. Niektorí z vás sa možno striktne riadi návodom na produkte, ale použitie na fľaši je skôr len vodítkom, pretože každé vlasy sú úplne odlišné. Preto sme pre vás pripravili sprievodcu pre všetky druhy vlasových produktov - od šampónu po tužidlo - ktorý presne vysvetľuje, koľko je potrebné použiť množstvo výrobku pre váš typ vlasov.


Šampón

Pri šampóne nie je potrebné použiť veľké množstvo, aj keď neuvidíte bohatú penu, vlasy budú dobre umyté. Všeobecne by ste mali použiť množstvo veľkosti 1-2 olív v závislosti na dĺžke a hustote vlasov. Sú však chvíle, kedy budete musieť použiť viac šampónu, napríklad keď sa neumývajú vlasy každý deň, máte dlhšiu dobu medzi umývaním, to znamená, že na vašich vlasoch priľne viac nečistôt a mastnoty.

  • Jemné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti cherry paradajka
  • Silné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti vlašského orecha

Kondicionér

Mnoho žien používa väčšie množstvo kondicionéru ako je potreba a ani netuší, že tým vlasom spôsobí viac škody ako úžitku. Vlasy potom často pôsobí spľasnuto a zaťažene. Všeobecne vám na jedno použitie postačí množstvo veľkosti dvoch malín.

  • Jemné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti päť korún
  • Silné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti golfovej loptičky

Maska na vlasy

Maska na vlasy je skvelá ako týždenné ošetrenie vlasov. Takže vlasy si zaslúžia väčšiu dávku starostlivosti než pri kondicionéri. Preto sa nebojte použiť väčšie množstvo masky než sme odporúčali pri kondicionéri. Dôležité je tiež výber správnej masky pre váš typ vlasov, všeobecne sú totiž masky pre silné vlasy hutnejšie a bohatšie, zato pre jemné vlasy sú viac tekutejšie a ľahšie. Bez ohľadu na typ vlasov a textúru masky sa odporúča použiť množstvo veľkosti jednej Oreo sušienky.

  • Jemné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti jedného cukríka
  • Silné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti mandarínky

Bezoplachová starostlivosť

Bezoplachová starostlivosť je v dnešnej uponáhľanej dobe nenahraditeľnou súčasťou našej starostlivosti o vlasy. Všeobecne bude normálnym vlasov stačiť množstvo veľkosti niekoľkých čučoriedok. Nasledujúce odporúčania je vhodné pre jemné až normálne vlasy. Ak však máte silné a husté vlasy, zdvojnásobte toto odporúčané množstvo podľa dĺžky vašich vlasov.

  • Krátke vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti jednej čučoriedky
  • Polodlhé vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti troch čučoriedok
  • Dlhé vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti dvoch černíc

Oleje a séra na vlasy

Vlasové oleje sú vhodné najmä na končeky k ich ozdraveniu. Rozhodne by ste ich nemali nanášať do pokožky. Preto vám bude stačiť naozaj veľmi malé množstvo veľkosti hrášku. Vlasové sérum môžete do vlasov použiť už o niečo viac, ale tiež to s ním nepreháňajte, inak by sa vám mohli vlasy rýchlejšie zmastit. Použite dvojnásobok čo u olejov na vlasy. (Tip! V prípade, že to s aplikáciou oleja alebo séra preženiete, pomôže vám suchý šampón. Suchý šampón nastriekajte na vlasy, aby sa prebytok séra vstrebal.)

Odporúčané množstvo pre jednu aplikáciu oleja na vlasy:

  • Jemné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti zrnka ryže
  • Silné vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti jednokoruny

Tepelná ochrana

Tepelná ochrana by nemala chýbať tomu, kto si často žehlí, kulmuje alebo suší vlasy fénom. Tepelná ochrana môže byť vo forme spreja, oleje, séra či krému, preto nie je ľahké presne určiť dávku na jednu aplikáciu. U tohto produktu by ste sa mali riadiť návodom na obale a začať radšej s menšie množstvo a postupne pridávať. A nebojte sa, stačí aj menšie množstvo a vaše vlasy budú pred teplom chránený.


Objemová pena / tužidlo

Aj keď môže byť vaším prvým inštinktom dať do vlasov čo najviac objemová peny, v zmysle čím viac peny, tým viac objemu, potom to robíte presne naopak. Ak chcete dodať vlasom objem bude vám stačiť naozaj malé množstvo, zhruba o veľkosti golfovej loptičky. Menej je jednoducho niekedy viac.

  • Všetky typy a dĺžky vlasov - množstvo zodpovedajúce veľkosti golfovej loptičky

Suchý šampón

U suchého šampónu nemožno jednoznačne povedať, aké množstvo vám vystačí pre jednu aplikáciu. Záleží na stupni mastnoty a účelu k akému chcete šampón použiť.

  • Odstránenie mastnoty - rozdeľte si vlasy do sekcií, kedy budete od pravého ucha pozdĺžne postupovať smerom nahor až k ľavému uchu. Na každú zo sekcií vždy aplikujte jednu dávku. Potom pokračujte rovnako od temena hlavy po krk.
  • Zvýšenie objemu - predkloňte sa a pokryte pramene vlasov. Potom sa zamerajte na korienky, nakoniec vmasírujte.


Gél a vosk

Gél a vosk na vlasy je ideálny predovšetkým pre úpravu kratších a pánskych vlasov, ktorým obvykle stačí množstvo veľkosti jednej čerešne.

  • Jemné alebo krátke vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti jednokoruny
  • Silné alebo dlhé vlasy - množstvo zodpovedajúce veľkosti slivky

Lak na vlasy

Lak na vlasy slúži na zafixovanie finálneho účesu, takže záleží akého stupňa fixácie chcete dosiahnuť. Prestriekajte finálny účes, kým nedocielite žiaduceho spevnenia. Nestriekajte však na jednu partiu po dlhú dobu, aby nedošlo k zlepeniu vlasov.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .