Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

7 veľkých výhod používanie vitamínov na vlasy

22. 5. 2020

Nie ste spokojní s tým, ako vyzerajú vaše vlasy? Zmeňte to! Doplňte vlasom potrebné vitamíny a splňte si svoj vlasový sen. Premaškrťte sa ku krásnym, zdravým a dlhým vlasom!

Každá žena túži po dlhej, objemnej a zdravej hrive. Ale nie vždy také vlasy sú. Vlasy môžu byť aj rozštiepené, mastné, spľasnuté, lámavé a krehké. O to však nikto nestojí. Potom nezostáva nič iné, než im venovať osobitnú starostlivosť a dopriať im aj adekvátnu výživu zvnútra začlenením vitamínov do vašej stravy. A práve výživa hrá v kvalite vlasov veľmi zásadnú úlohu. Problémom však je, že je veľmi ťažké zabezpečiť optimálnu výživu bežnou stravou. Našťastie existuje veľa pomocníkov, ktorí vám dopomôžu k najlepšej verzii vašich vlasov. A nielen to!

Ako prvé je potrebné si uvedomiť, že pre krásne a zdravé vlasy nestačí používať len vhodné kozmetické prípravky. Tie totiž dokážu zlepšiť vlasy len na pohľad - zvonku. Je to preto, že vyrastené vlasy sú už prakticky "mŕtve" a už nedokážu vstrebať žiadne ďalšie živiny a ich kvalitu ako takú už nemožno nijako výrazne ovplyvniť. Jediným spôsobom ako môžete ovplyvniť ich kvalitu je dodať im živiny zvnútra. Buďto bežnou stravou alebo doplnkom stravy. A keďže upraviť jedálniček tak, aby obsahoval všetky dôležité vitamíny je veľmi komplikované, mnoho z nás, čo túžia po krásnych a dlhých vlasoch, siahajú po druhej variante - vitamínových doplnkoch stravy.

Čítajte ďalej a zistite aké sú hlavné výhody doplnkov stravy na vlasy:

1) Podporujú rýchlejší rast vlasov

Nerastú vaše vlasy tak rýchlo, ako by ste chceli? Jedným zo spôsobov, ako to zmeniť, je začleniť viac vitamínu A do vašej stravy. Vitamín A podporuje cirkuláciu kyslíka v krvi a vďaka tomu sú bunky, ktoré hrajú zásadnú úlohu v raste vlasov, lepšie zásobené dôležitými živinami. Vitamín A hrá tiež dôležitú úlohu pri pomoci žľazám v tele produkovať maz, ktorý udržuje vlasovú pokožku hydratovanú a podporuje zdravý rast vlasov. Ak teda vlasom zaistíte prísun tohto vitamínu budú rásť nielen rýchlejšie, ale budú tiež silnejšie a zdravšie.

2) Predchádza vypadávaniu a rednutiu vlasov

Mnoho ľudí robí chybu, keď si spája vypadávanie vlasov výhradne s mužmi. Ale tiež mnoho žien trpí na padanie a rednutie vlasov. A akonáhle začne proces vypadávania vlasov, môže byť ťažké ho spomaliť, nieto úplne zastaviť. Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť, je prevencia. Zdá sa, že v tomto smere zohráva dôležitú úlohu vitamín B7/H čiže biotín. Mnoho výskumov ukázalo, že nedostatok biotínu môže viesť k vypadávaniu vlasov. Preto do svojej stravy zahrňte viac tohto vitamínu, buď bežnou stravou (pečeň, vaječný žĺtok, pivovarské kvasnice, mlieko) alebo pomocou vitamínových doplnkov.

Pre zamedzenie padaniu vlasov je dôležitá tiež kyselina pantoténová (vitamín B5), ktorá stimuluje rast vlasov podporovaním prirodzeného keratínu vašich vlasov, čím predchádza šedivenie a vypadávanie vlasov. Významnú úlohu hrá tiež kyselina listová (vitamín B9), ktorá podporuje bunkové delenie, vďaka čomu prispieva k rastu zdravých vlasov a zabraňuje rednutiu aj nadmernému padaniu vlasov. Odporúčame určite doplniť aj ostatné vitamíny skupiny B, pretože všetky hrajú dôležitú úlohu pri redukcii vypadávania a posilnenia vlasov.

3) Eliminujú voľné radikály

Dennodenne sú naše bunky tiež ohrozované voľnými radikálmi (smog, radiácia, znečistené životné prostredie, pesticídy, ozón, drogy a alkohol). Voľnými radikálmi sú ohrozené všetky bunky, ktoré ku svojim procesom potrebujú kyslík. Takže aj vlasy. Potom v dôsledku nerovnováhy medzi produkciou voľných radikálov a schopnosťou tela vyrovnať ich škodlivé účinky dochádza k oxidačnému stresu, ktorý je jednou z príčin vypadávania vlasov u mnohých ľudí. Účinným spôsobom, ako proti voľným radikálom bojovať, sú antioxidanty.

Hlavné antioxidanty, medzi ktoré patrí napr. Vitamín C a E, beta karotén a selén, si telo vyrobiť nevie. Je teda nutné ich dodať v jedle alebo doplnkom stravy. Najsilnejšími antioxidantami sú vitamín C a vitamín E. Vitamín C je veľmi silný antioxidant, ktorý vás môže zbaviť voľných radikálov. Súčasne vitamín C úzko súvisí s rozvojom kolagénu, ktorý má vplyv na kvalitu kože i vlasov. Ale to nie je všetko! Vitamín C tiež pomáha so vstrebávaním železa, ktoré má tiež vplyv na podporu rastu a posilnenie vlasov. Aj vitamín E, okrem toho že pomáha chrániť vlasové folikuly pred poškodením voľnými radikálmi, má mnoho ďalších predností. Napríklad prekrvuje vlasovú pokožku a zaisťuje lepší prísun živín.

4) Stimulujú vlasové folikuly

Máte pocit, že vám vlasy nerastú? Možno je to spôsobené problémom s vlasovými folikulami. Ak totiž vlasové folikuly nefungujú správne tzv. nedostávajú potrebnú stimuláciu, môže sa stať, že sa spomalí a až takmer zastaví rast vlasov. Ak máte podozrenie, že by to mohol byť váš problém, pridajte viac zinku do vašej stravy. Zinok je kľúčovým prvkom v rastovom cykle vlasov a folikuly ho potrebujú, aby mohli produkovať nové vlasy. Hrá tiež dôležitú úlohu pri raste, regenerácii a oprave vlasových tkanív. Jeho nedostatok sa napríklad prejavuje krehkosťou a lámavosťou vlasov i nechtov. Ale aby bol príjem zinku účinný, je potrebné ho doplniť vápnikom, horčíkom, mangánom, kyselinou pantoténovú a ďalšími vitamínmi, inak sa jeho účinok neprejaví.

5) Posilňujú vlasy

Ako ste si už nepochybne všimli, vitamíny A, C, D a E, rovnako ako mnoho vitamínov B, sú skvelé pre tých, ktorí chcú podporiť rast vlasov a zvrátiť vypadávanie vlasov. Často však zistíte, že môžu urobiť oveľa viac, než len to. Uvedené vlasové vitamíny tiež dodajú vlasom silu, ktorá tam predtým nebola. Vlasy potom budú oveľa menej náchylné na poškodenie vplyvom fénovania, kefovania alebo stylingu. Je to preto, že sa väčšina vlasových vitamínov zameriava na rast vlasov od počiatku, takže následne zistíte, že vaše vlasy budú silnejšie a odolnejšie než ste začali s užívaním vitamínov.

6) Vyživujú a navracajú vlasom lesk

Ďalšou vecou, ktoré si často všimnete ako prvé, je, že vaše vlasy budú vyzerať tak nejako zdravšie, vyživeněji a žiarivejšie. To je ďalší pozitívny bonus, ktorý vaše vlasy získajú pri používaní vlasových vitamínov. Môže za to predovšetkým vitamín B12 a B5 (kyselina pantoténová), ktoré dodávajú vlasom energiu, vitalitu, vyživujú vlasové folikuly zvnútra von a prispievajú k zvýšeniu lesku. No a výsledkom toho všetkého je, že si ušetríte veľa práce v kúpeľni. Keďže umývanie, starostlivosť a úprava vlasov bude oveľa jednoduchšia, keď budete mať pekné, zdravé, lesklé a silné vlasy.

7) Dodávajú všetko v jedinej pilulke

Každého určite napadne otázka: "Je naozaj nutné brať výživové doplnky?". Nestačí jesť iba veľa ovocia a zeleniny? Odpovedať na túto otázku nie je jednoduché. Iste, pri dodržiavaní vyváženej stravy, ktorá obsahuje všetky základné vitamíny, minerály a stopové prvky nie je už ďalej potreba prehĺtať ďalšie pilulky. Ale ruku na srdce, kto z nás má tak pestrú stravu, že dokáže zabezpečiť tieto látky v dostatočnom množstve a optimálnu kombináciou? Asi málokto. V takom prípade je vhodné začať užívať špeciálne doplnky stravy na vlasy. Navyše, s rozvojom priemyselného spracovania potravín, sa hodnota vitamínov v strave znižuje. A preto existujú tie čarovné pilulky, ktoré sú zostavené tak, aby vám dodali optimálnu kombináciu všetkých dôležitých látok pre rast silnejších, zdravších a dlhých vlasov. Je to teda oveľa pohodlnejší spôsob, ako dodať vlasom všetko, čo potrebujú.

Kedy uvidím výsledky?

Iste vás tiež bude zaujímať, kedy uvidíte výsledky. Trochu vás asi sklameme, pretože výsledky sa nedostavia na počkanie. Tí najväčší šťastlivci môžu vidieť prvé výsledky už za 1 mesiac, ale u väčšiny užívateľov je to dlhšie obdobie. Všeobecne sa odporúča používať doplnky stravy pre vlasy minimálne 3 mesiace, než sa naozaj začnú diať zázraky. Takže nám nezostane nič iné, než sa obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti. Výsledný efekt sa tiež môže líšiť človek od človeka. Najlepšie tieto doplnky fungujú u tých, ktorých strava nie je bohatá a vďaka tomu majú nedostatok niektorých vitamínov, minerálov a aminokyselín (napr. vegetariáni či vegáni). Ak je teda vaša strava optimálna, zrejme výsledky nebudú tak markantné, ako u niekoho kto musí dodržiavať prísnu diétu, je po chorobe, pôrode alebo prežíva stresujúce obdobie. Niekomu budú fungovať skvelo, niekomu nie. Nikto vám nezaručí do ktorej z týchto skupín budete patriť vy. Budete si to musieť vyskúšať na vlastnej koži.

Totálny hit! Vitamíny vo forme gumových medvedíkov

Máte problém s prehĺtaním tabliet? Konzumácia vitamínov už nemusí byť nepríjemnou záležitosťou. Značky ako IvyBears a SugarBearHair prišli s riešením. Zabalili vitamíny do gumových medvedíkov. V každom sladkom "cukríku" tak nájdete unikátnu a vedecky formulovanú zmes vitamínov, ktorá vám zaistí silnejšie, dlhšie a zdravšie vlasy. Títo medvedíci sú chutní a sladkí rovnako ako cukríky, a napriek tomu sú plní vitamínov. Nebudete mať ani pocit, že jete niečo zdravé. Jednoducho si slupnete jedného sladkého gumového medvedíka. Proste ideálny výrobok, ktorý poteší nielen vaše vlasy, ale aj vaše chuťové bunky. A ak si často zabúdate vziať tabletku, verte, že na tieto sladké medvedíky len tak nezabudnete. Už od rána sa nebudete môcť dočkať, až si na ňom pochutnáte. Takže je to ideálné aj pre všetkých zábudlivcov. Navyše sú 100% vegetariánske a priateľské k zažívaniu. Proste pecka, ktorej nemožno odolať.

Preskúmajte celú ponuku výživových doplnkov na vlasy aj vitamínov pre zdravie celého tela. V našej ponuke nájdete vitamíny nielen pre vlasy, ale tiež pre žiarivejšiu pleť, pokojný spánok, podporu energie, posilnenie imunity alebo multivitamínové doplnky.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .