Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Tajomstvo silver (fialových) šampónov odhalené

10. 8. 2018

Prečo vlasy žltnú? A ako odstrániť tieto nežiaduce teplé tóny? Vieme, ako udržať krásnu blond farbu, čo najdlhšie. V lete, v zime, kedykoľvek.

Každá blondínka nám dá iste za pravdu, že krásna blond farba stojí veľa úsilia a neustálu starostlivosť. Našťastie už na trhu existuje mnoho prípravkov pre uľahčenie starostlivosti a neutralizáciu blonďatých prameňov. Jedným z nich sú fialové, silver alebo strieborné šampóny. Tento šampón by mal byť povinnou výbavou každej blondínky, ktorá si chce udržať krásnu farbu až do ďalšej návštevy salónu.

Prečo vlasy žltnú?

Zo začiatku to bude trochu odbornejšie, ale len trochu. Nebojte. Možno sa vám to bude zdať divné, ale všetky farby vlasov majú vnútri ako základ teplé tóny. Možno ich neuvidíte zvonku, ale sú tam. Pri zosvetľovanie sa potom často objavujú tieto nechcené teplé tóny (u tmavších vlasov červené až mosadzné tóny, u světlších vlasov zlaté až žlté tóny). U tmavších vlasov je výskyt teplých tónov obzvlášť pravdepodobnejší, pretože obsahujú vysoké množstvo feomelanínu. Nie je to moc lichotivá farba, čo je dôvod, prečo kaderníci zvyčajne po farbení používajú neutralizačný toner.

Ale to nie je všetko. Bohužiaľ. Farbené vlasy sa totiž radi vracajú späť k tej mosadznej žlti. V lete to býva najhoršie. Slnko, vzduch, smog, chlór, slaná ani tvrdá voda im vôbec neprospieva. To všetko pôsobí na blond farbu nepriaznivo a vlasy postupne získavajú nežiaduco teplý nádych. Tento proces je odborne nazývaný oxidácia. A preto, aj keď od kaderníka odchádzate z dokonalou ľadovú blond, nezostane vám taká nastálo. Je preto dôležité sa o farbu správne starať a predĺžiť jej životnosť, čo najviac to ide. A práve fialové šampóny, čo sú také "malé tonery", môžu byť tým zázrakom, ktorý vám pomôže nad touto žltí vyzrieť.

Čo je to silver šampón?

Hneď na úvod by sme chceli zdôrazniť, že fialový a klasicky šampón nie je to isté. Nemali by sme si ho s ním teda pliesť. Nedodáva vlasom hydratáciu ani výživu, a preto nie je vhodný pre časté umývanie. Silver šampón je špeciálny druh šampónu, ktorý má špecifickú purpurovo až temne modrofialovú farbu a používa sa na odstránenie teplých tónov zo zosvetlených vlasov. Tieto pigmenty sú pri umývaní vlasov v malom množstve absorbované do vlasov a dodajú im chladnejšie tóny. Laicky by sa dalo povedať, že je to "šampón na žlté vlasy".

Ako fialový šampón funguje?

Strieborný šampón pracuje na jednoduchom princípe teórie farieb. Možno si spomínate na farebné koleso z článku o číslovania farieb. V skratke: farby, ktoré ležia priamo proti sebe, sa navzájom neutralizujú. Takže ak vás trápi žlté tóny, fialová je tou farbou, ktorá je odstráni. A preto sú šampóny s fialovými pigmentmi vhodné iba pre zosvetlené blond vlasy. Prípadne na melír, ombre alebo baleáž atď. Na iné odtiene vlasov nemá fialový šampón žiadny účinok!

Pozor! Každá výška tónu (svetlosť/tmavosť prírodnej farby vlasov) má svoje charakteristické pigmenty. Preto sa proti ostatným nežádoudím podtónům používajú iné farebné pigmenty. Napríklad proti nežiadúcim mosadzným tónom pôsobí modrej pigmenty a červenať tóny zase úspešne zneškodnia zelené pigmenty.

Ako správne používať fialový šampón?

Ako už sme spomenuli, silver šampón nám nenahrádza bežný šampón a nie je určený pre každodenné umývanie. Ak by sme ho používali príliš často, mohlo by sa stať, že vlasy chytia fialový nádych alebo budú presušené, krehké a začnú sa viac lámať. Už sa stalo? Chytili vám vlasy do fialova? Ešte nepanikárte. Fialové pigmenty sa postupne vymývajú, takže stačí párkrát vlasy umyť bežným šampónom je po pohrome. Sa silver šampóny to preto nepreháňajte.

Pokiaľ chcete odstrániť žltý nádych z vlasov, je ideálne si naordinovať intenzívny "fialovú procedúru" v prvom týždni a potom ho používať už len ako udržiavač 1-2x týždenne a striedať ho s obľúbeným bežným šampónom alebo s šampónom pre blond vlasy či s menej intenzívnym silver šampónom (napr. Milk_Shake Silver Shine Light Shampoo alebo TIGI Bed Head Serial Blonde Purple Toning Shampoo). Plánujete farbenie? Tu pozor! Aspoň týždeň pred návštevou kaderníka tento šampón nepoužívajte, mohlo by to ovplyvniť jeho výsledok farbenia.

Čo sa týka dĺžky pôsobenia, tak tá sa líši značka od značky. Všeobecne je odporúčané maximálne 5 minút. Prekročenie doby pôsobenia môže totiž viesť k prenosu fialového pigmentu. Ideálne dobu pôsobenia si však každý musí nájsť sám. Doba pôsobenia je totiž ovplyvnená nielen požadovaným výsledkom, ale aj hĺbkou zožltnutia, typom aj kvalitou vlasov. Poškodené, krehké a pórovité vlasy majú väčší sklon chytiť do fialova než vlasy silné a zdravé.

Návod ako odstrániť žltý nádych z vlasov pomocou silver šampónu

1) Ako šampón na mokré vlasy

  • Pred aplikáciou opláchnite vlasy teplou vodou, pretože tá spôsobí rozšírenie vlasových pórov, čo umožní lepšiu absorpciu fialového pigmentu.

  • Ak sú vasy veľa znečistené, použite pred aplkaciou fialového/modrého šampónu čistiaci šampón.

  • Silver šampón naneste rovnako ako bežný šampón a nechajte pôsobiť 2-5 minút (záleží na značke, typu vlasov a požadovanom výsledku).

  • Dôkladne opláchnite až pokiaľ neuvidíte stekať čistú vodu.

  • Nakoniec použite kondicionér alebo/a masku ako ste zvyknutí. Tento krok nevynechávajte!

2) Ako zábal na suché vlasy

Potrebujete silnejší efekt? Vyskúšajte túto alternatívnu metódu, kedy sa šampón aplikujte ešte pred namočením na suché vlasy.

  • Nikdy však nenanášajte šampón priamo z fľaštičky, ale najskôr potrebné množstvo rozotrite v dlaniach, aby ste dosiahli rovnomerného výsledku.

  • Doba pôsobenia je dlhšia zhruba 10-15 minút, niekedy aj dlhšie.

  • Potom vlasy umyte ako zvyčajne a použite kondicionér alebo/a masku.

A čo nefarbené vlasy? Bude fialový šampón fungovať?

Žltnutie vlasov sa môže objaviť, či už sú vaše vlasy farbené alebo nie. Častým príkladom sú napríklad sivé vlasy u zrelých žien, ktoré často zápasí so žltnutím. Prírodné vlasy síce silver šampóny nezosvetlí, to naozaj nie, ale môžu zmeniť ich tón a dodať im studenší nádych. Na nefarbené svetlé vlasy sú perfektné tiež rôzne priame pigmentové farby - pigmetované spreje, masky a pod. Tieto prípravky totiž nevyťahujú nežiaduci odtieň, skôr vlas obalí farbou. Veľmi populárny je sprej Alcina Pastell Spray Ice-Blonde.

A čo keď silver šampón nestačí? Pomôže niečo iné?

Pokiaľ na vaše vlasy silver šampón nefunguje, alebo vám z akéhokoľvek dôvodu nevyhovuje, môžete vyskúšať aj ďalšie prostriedky pre zušľachtenie vašej blond hrivy:

Profesionálne neutralizačné farby

Barviace peny a spreje

Starostlivosť o blond vlasy môžete tiež doplniť ďalšou starostlivosťou pre udržanie chladného odtieňa - kondicionéry, masky či bezoplachová starostlivosť s fialovými pigmenty pre blond vlasy.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .