Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

6 krokov k dokonalému obočiu: starostlivosť, tvarovanie, laminácia a farbenie

16. 1. 2023, Míša

Zaujíma vás, ako môžete začať so starostlivosťou o obočie? Ako si obočie upraviť, aby ste mali zakaždým dokonale oblúky? Dnes si povieme o tom, ako sa o obočie starať rovnako ako o zvyšok tela. Urobte si chvíľku pre seba a venujte starostlivosti o obočie trochu času.

S úpravou obočia sa neodporúča príliš experimentovať. Každá žena by k tomu mala pristupovať jemne a citlivo, aby predovšetkým dosiahla prirodzený vzhľad a prílišným vytrhávaním nestratila objem obočia. Vaše obočie je dôležitou súčasťou vašej tváre. Určuje, ako vyzerajú vaše celkové rysy, a môže byť znepokojujúce, keď je neupravené. Nie každý sa narodil s hustým obočím a mnohí ešte neprišli na to, čo robiť, aby vyzeralo plne a prirodzene. Konieckoncov, sú to vlasy ako na hlave a starostlivosť o ne je úplne rovnaká. Preto vám dnes predstavíme jednoduché tipy na správnu starostlivosť a úpravu obočia pre ženy aj mužov.

1) Čistenie a peeling

Na správne odmastenie a peeling obočia sa často zabúda a to môže spôsobiť, že pod chĺpkami obočia dlhodobo zostávajú oleje a odumreté kožné bunky. Pri pravidelnom čistení obočia odstránite nečistoty pod chĺpkami obočia, čo umožní účinným látkam vášho rastového séra lepšie preniknúť do pokožky. K dokonale vyčistenému obočiu vám pomôže micelárna voda RefectoCil Micellar Eye Make-up Remower, čistiaca pena RefectoCil Brow & Lash Foam alebo roztok na odstránenie mastnoty RefectoCil Saline Solution. Teda, ak ste práve v procese pestovania obočia, potom môže mať čistenie obočia pozitívny vplyv na proces rastu.

2) Výživa a stimulácia

Pýtate sa, či je možné si nechať narásť obočie? Stručne povedané, áno! Chĺpky na obočie sú rovnaké ako vlasy na hlave. V závislosti na tom, ako zdravé sú vaše vlasové folikuly v obočí, môže trvať celých 12 týždňov, kým uvidíte plný potenciál rastu chĺpkov. Najlepším spôsobom, ako naštartovať prirodzený rast obočia, je nechať ho rásť, odložiť pinzetu a skutočne sa zamerať na stimuláciu rastu chĺpkov pomocou rastových sér. Je nám jasné, že séra pre rast obočia možno nie sú tou prioritnou voľbou, ale verte nám, že z dlhodobého hľadiska sa to rozhodne oplatí. Ich zloženie sú bohaté na vysoko kvalitné zložky, antioxidanty a vitamíny, ktoré nielenže podporia rast chĺpkov v obočí, aby bolo hustejšie a plnšie, ale tiež pomôžu udržať zdravé folikuly.

Možno to znie divne, ale poďme sa nad tým zamyslieť. Prečo používame kondicionéry a séra po umytí vlasov? Vlasy uhladzujú a navracia im prirodzený lesk. Dokážu tiež vlasy vyživiť a zabrániť tak ich lámaniu a vypadávaniu. Pokiaľ sa teda stretávate s riedkym obočím alebo vypadávaním chĺpkov z obočia, je pravdepodobné, že vaše obočie tiež potrebuje vyživiť a posilniť. Preto odporúčame používať kondicionéry a séra určené výhradne na obočie. Ako napríklad aktívne sérum na rast obočia Natucain Brow Serum, nočná starostlivosť pre rast obočia RefectoCil Care Balm alebo ricínový olejBrazil Keratin Ricinus Protective Oil.

Na stimuláciu obočia slúžia špeciálne kefky na obočie. Každý chĺpok je spojený s malou krvnou cievou, preto stimulácia prietoku krvi do oblasti obočia môže pomôcť podporiť zdravý rast chĺpkov. Tiež podporujú rast chĺpku správnym smerom a česaním môžete skrotiť aj zablúdené chĺpky. Preto majte vždy vo svojej kozmetickej dobrý kefka na obočie.

3) Hydratácia

Hydratovať, hydratovať a hydratovať! Pokožka pod obočím aj okolo neho tiež potrebuje poriadnu dávku hydratácie a to každý deň. Pleť okolo očného okolia je potrebné chrániť pred poškodením slnkom, jemnými vráskami a povädnutej pleti. Tieto faktory totiž môžu ovplyvniť tvar vášho obočia. Preto je pridanie hydratačního krému, do vašej každodennej rutiny, nutnosťou. V letných mesiacoch je ideálne používať hydratačný krém s vysokou ochranou pred slnečným žiarením, s minimálnym ochranným faktorom aspoň SPF 15, ako je napríklad na ochranu, vitalitu a pružnosť. Ďalší v poradí, čo Vám pre hydratáciu a ochranu obočia môžeme odporučiť je stylingový gél na ochranu, starostlivosť a úpravu rias a obočia RefectoCil Styling Gel. Pomáha udržať obočie a riasy dlhšie pevné a zdravé. Vďaka D-panthenolu viaže vlhkosť a zaisťuje lesk. Chĺpky sú cez noc intenzívne vyživené.

4) Tvarovanie obočia

Chĺpky si vytrhávajte po horúcej vani, kde sú póry viac otvorené a sú menej citlivé na bolesť.

  • Pred vytrhávaním si obočie prečešte v smere rastu. Týmto spôsobom môžete presne zistiť, ktoré chĺpky vás trápia.
  • Začnite opatrne vytrhávať chĺpok po chĺpku v smere rastu. Uchopte chĺpky pinzetou čo najbližšie ku korienkom. Je to najlepší spôsob, ako chĺpky uchopiť a nezalomiť ich.
  • Vždy sa zastavte a skontrolujte výsledok. Tým zabránite tomu, aby ste z obočia odobrali príliš veľa chĺpkov. Pretože, keď sa zameriate na detaily, môže sa stať, že si vytrhnete príliš veľa chĺpkov.
  • Nakoniec môžete obočie sčesať smerom dole a dlhšie chĺpky zastrihnúť nožnicami na nechty.
  • Všeobecne platí, že dve tretiny obočia by mali stúpať a posledná tretina by mala mierne klesať.

Ešte než začnete trhať, mali by ste si určiť tri orientačné body pre správny tvar obočia. To sa dá ľahko vykonať pomocou ceruzky na obočie.

  1. Predvolený bod - priložte ceruzku zvisle ku krídlu nosa. Ideálnym východiskovým bodom je miesto, kde sa ceruzka stretáva s obočím.
  2. Najvyšší bod - ceruzka sa dotýka krídla nosa a jej špička smeruje k hornému okraju obočia. Otáčajte ceruzkou, kým nedosiahne stred zrenice. Špička ceruzky označuje ideálne miesto pre najvyšší bod obočia.
  3. Konečný bod - pokračujte v otáčaní ceruzky rovnakým spôsobom, kým nedosiahnete vonkajší kútik oka. Tu obočie v ideálnom prípade končí.

O vytrhané obočie pinzetou sa treba následne dobre starať. Jedine tak zabránite zapáleniu kože. Použite na to chladivý krém alebo gél s aloe vera, ktoré má protizápalové účinky Diet Esthetic Aloe Vera Gél 100%. Pokiaľ si na to netrúfate alebo si neviete rady, poraďte sa svojou kozmetičkou alebo špecialistom.

5) Laminácia obočia

Predstavte si nadýchané, vyčesané obočie, ktoré vyzerá prirodzene a vyžaduje minimálnu starostlivosť – znie to ideálne, že? Takže, aký je kľúč? Laminácia obočia, je jedným z najobľúbenejších moderných úprav obočia.

Laminovanie obočia spočíva v narovnaní a nadvihnutí chĺpkov pomocou chemického roztoku, čo umožňuje väčšiu flexibilitu chĺpkov, aby sa posunuli do požadovaného tvaru, a tým zakryli prípadné medzery alebo odľahlé miesta. Jedná sa o proces, pri ktorom dôjde k zmäkčeniu vlasového folikulu a vďaka tomu chĺpky vytvarujete do zdvihnutejšieho a hladšieho tvaru. Po narovnaní vašich prirodzených chĺpkov sa aplikuje fixačný roztok, aby chĺpky zostali rovné av prípade potreby sa nanesie aj farebný odtieň. Vysledok? Dokonale vyčesané obočie, ktoré pôsobia plnším a výraznejším dojmom.

Jednou z hlavných predností laminácie je, že vydrží až šesť týždňov, čo znamená, že nemusíte každé ráno stáť pred zrkadlom a zbesilo česať obočie. Počas laminácie je možné aj obočie trošku "pretvoriť", napríklad zdvihnúť oblúk alebo znížiť chvostík, aby ste získali požadovaný tvar. Zatiaľ čo pri microbladingu sa obočie vypĺňa semipermanentnými ťahmi farbou, pri laminovaní obočia sa narovnávajú a dvíhajú vaše prirodzené chĺpky, aby ste dosiahli plné a prirodzené obočie. Toto ošetrenie je neinvazívne a nie je trvalé, takže je skvelou voľbou pre mnoho ľudí, ktorí sa nechcú zaväzovať k iným službám v oblasti obočia.

Pokiaľ si netrúfate na proces laminácie, môžete sa obrátiť na špecialistov, ktorí vám radi upravia obočie podľa vašich predstáv. Pre tých odvážnejších, ktorí sa neboja a chcú si obočie upraviť v pohodlí domova, tu máme celú sadu na lamináciu obočia RefectoCil Brow Lamination Kit.

6) Dokreslenie a vyplnenie obočia

Je vaše obočie veľmi svetlé, rastie nepravidelne alebo je príliš tenké? Môžete im pomôcť malým make-upom. Pokiaľ je obočie zbavené mastnoty a nečistôt, make-up lepšie vydrží.

  • Kreslenie obočia - s čerstvo orezanou ceruzkou na obočie je obkresľovanie ľahké a presné. Nakreslite obočie malými a jemnými tiež, sústreďte sa najmä na voľné medzery medzi jednotlivými chĺpkami. Obzvlášť prirodzene vyzerá, keď toľko nezdôrazňujete prednú časť obočia. Pre rovnomerný výsledok farbu rozotrite kefkou na obočie (obvykle sa nachádza na druhom konci ceruzky). Ceruzka na obočie je ideálna, ak chcete mať obočie hustejšie, plnšie alebo tmavšie. Tip: ak nakreslite linku pod oblúkom obočia korektorom Wella Professionals Insta Recharge Root Concealer, obočie ešte viac opticky zvýrazní.
  • Líčenie púdrom - chcete obočie len jemne zvýrazniť a docieliť našuchoreného púdrového obočia? Namiesto ceruzky môžete obočie zvýrazniť špeciálnym púdrom. Púdr na obočie a prečešte kefkou.
  • Fixácia upraveného obočia - hotové obočie potom môžete zafixovať gélom na obočie a upraviť tak aj jednotlivé chĺpky. Gél na obočie je k dispozícii v transparentnej aj tónovanej verzii, napr. gél na riasy a obočie Dr.Hauschka Brow and Lash Gél alebo tónovaný gél na obočie Artdeco Eye Brow Filler.
  • Farbenie - ak chcete mať husté obočie po dlhšiu dobu a nechcete sa venovať obočiu každý deň, môžete si pomôcť farbením. Farbenie obočia je samozrejme súčasťou štandardného programu kozmetického salónu, ale ak nechcete čakať na schôdzku a chcete sa nafarbiť sami , nie je čo riešiť. Poradíme vám, ako si obočie nafarbiť sami. Prinášame najlepšie rady a tipy pre prirodzený výsledok. Tiež vám poradíme akým nástrahám sa môžete vyhnúť. Všetko čo potrebujete vedieť o farbení obočia nájdete tu!


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .