Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Tónovací šampón: vyberte si správnu farbu!

21. 2. 2022

Fialový, modrý alebo zelený? Ktorý neutralizačný šampón na odstránenie teplých tónov je ten pravý pre vás? Zistite to!

Mysleli ste si, že fialový šampón odstráni teplý nádych pri každej farbe vlasov? Omyl! Neutralizácia neznamená iba fialový šampón. Každý teplý nádych potrebuje na neutralizáciu úplne inú farbu. Fialové šampóny slúžia iba na odstránenie žltého nádychu u klientov s blond až platinovými vlasmi. Neporadí si však s mosadznými alebo červenými odsleskami v tmavších vlasoch. Riešenie? Šampón s modrými alebo zelenými pigmentmi! Čítajte ďalej a naučte sa, ako správne potlačiť nežiaduce teplé podtóny vo všetkých farebných odtieňoch priamo z domova bez toho, aby ste museli navštíviť kadernícky salón.

Prečo sa objavujú teplé tóny vo vlasoch?

Každá farba vlasov má tendenciu skôr či neskôr vydávať teplé odlesky a objavia sa nežiaduce žltý, mosadzný alebo červený nádych. Obvykle sa to deje pri tmavých vlasoch, ktoré sa farbia na blond, ale tento problém sa môže vyskytovať aj pri vlasoch, ktoré boli zosvetlené na hnedú. Táto zmena farby je však úplne normálna, a akonáhle pochopíte, prečo k tomu dochádza, môžete situáciu ľahko napraviť. Túto tému sme už preberali v našom článku o fialových šampónoch a toneroch na vlasy, ale pre poriadok si to ešte zopakujeme aj tu. Zjednodušene sa dá povedať, že teplé podtóny sa skrývajú pod povrchom vašej prirodzenej farby a pre každú farbu vlasov sú potom charakteristické iné podtóny. Ak máte:

  • Svetlé blond vlasy alebo strieborné alebo šedé vlasy - vaše podtóny sú žlté alebo zlaté
  • Stredne hnedé vlasy - vaše podtóny sú oranžové.
  • Tmavo hnedé vlasy alebo čierne vlasy - vaše podtóny sú červené.

Zvonku tieto teplé podtóny neuvidíte, ale verte, sú tam. Najčastejšie sa objavujú vo vlasoch, ktoré sú zosvetlené alebo farbené. Teplý nádych môžu vlasy získať aj kvôli častej tepelnej úprave, vplyvom slnečného žiarenia alebo chlóru. Preto sa svetlá farba vlasov môže časom zdať zažltnutá, hnedá farba vlasov mosadzná a tmavá farba vlasov červenkastá. Je teda dôležité sa o farbu neustále starať a predĺžiť jej životnosť, čo najviac to ide.

Ako sa zbaviť žltých, mosadzných a červených tónov?

Riešenie akéhokoľvek nežiaduceho farebného tónu vlasov sa nazýva neutralizácia. Existuje niekoľko spôsobov, ako neutralizovať alebo tónovať farbu vlasov:

  • V salóne môže váš kaderník na vaše vlasy po zosvetlení naniesť toner. Môže tiež vašim prameňom dopriať profesionálnu tónovaciu masku, ktorá zaistí maximálne studený vzhľad vlasov.

  • Pre domáce podmienky sú potom vhodné neutralizačné či tónovacie šampóny, ale aj kondicionéry, masky či bezoplachová starostlivosť. Ale nenechajte sa zmiasť, nepatrí sem iba silver šampóny s fialovými pigmentmi. Stále častejšie sa môžete stretnúť s šampónmi s modrými alebo dokonca zelenými pigmentmi. Dôležité je zvoliť správnu farbu.

Ktorý tónovací šampón je pre vás ten pravý?

Fialová, modrá alebo zelená? Pri výbere správneho neutralizačného šampónu šampónu musíte vychádzať z farby vlasov. Ako sme už spomínali, každá farba vlasov má svoje charakteristické teplé pigmenty. U blond vlasov sú to žlté a zlaté pigmenty, u hnedých oranžové alebo mosadzné a u tmavo hnedých až čiernych vlasov sa vyskutujú červené pigmenty. Keď vezmeme do úvahy tieto pigmenty, bude voľba farby šampónu nasledujúca:

  • Fialový šampón pomáha opraviť žlté a zlaté tóny v blond vlasoch vo výške tónu 8-10 av šedivých vlasoch.
  • Modrý šampón pomáha opraviť mosadzné tóny v stredne hnedých vlasoch vo výške tónu 5-7.
  • Zelený šampón pomáha opraviť mosadzné tóny v tmavo hnedých a čiernych vlasoch vo výške tónu 1-4.

Ktoré značky ponúkajú najlepšie tónovacie šampóny?

Takmer každá profesionálna značka má svoj vlastný silver šampón pre blondínky. Avšak, čo sa týka sortimentu na riešenie teplých odleskov na tmavších základoch, ten už tak rozšírený nie je. Avšak, trend chladných odtieňov sa čoraz častejšie vyskytuje aj medzi tmavovláskami, a tak sa aj ponuka neutralizačnej starostlivosti pre tmavšie základy stále rozširuje. Tu sú tí najlepší:

1) Matrix Total Result

2) L'Oréal Professionnel Séria Expert

3) Redken Color Extend

4) Schwarzkopf Professional

Celú ponuku tónovacích a neutralizačných šampónov nájdete tu → TÓNOVACIE A NEUTRALIZAČNÉ ŠAMPÓNY


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .