Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

12 vecí, ktoré by ste mali vedieť o odstraňovači farby

20. 8. 2021

Čo je to odstraňovač farby a ako funguje? Vráti mi pôvodný odtieň? Poškodí mi vlasy? Toľko otázok a žiadne odpovede? Zistite konečne všetko, čo ste chceli vedieť o procese odstránenia farby z vlasov pomocou sťahovača farby.

Keď sú vaše vlasy miesto béžovej blond oranžové, alebo namiesto do hneda chytia do čierna, ostanú vám často len oči pre plač. Niekedy proste farbenie nevyde podľa predstáv. Či už je dôvodom nový (a možno neskúsený) kaderník alebo zle zvolená farba, našťastie pre všetky tieto prípady existuje riešenie! Odstraňovače farby na vlasy sú tu, aby vás zachránili pred katastrofou. Nižšie nájdete odpovede na 12 najčastejších otázok, vďaka ktorým zistíte, či je sťahovač farby produkt, ktorý hľadáte.

1) Čo je to odstraňovač farby a kedy sa používa?

Odstraňovač/sťahovač farby na vlasy je prípravok, ktorého úlohou je šetrne odstrániť nežiaduce farbu z vlasov. Je ideálny pre korekciu farebnej hĺbky a tónu bez zosvetlenia prírodných vlasov. Jedná sa o najšetrnejší spôsob odstránenia farby bez poškodenia vlasového vlákna. Navyše pomôže pripraviť vlasy, napríklad na zmenu farebného tónu z teplého na chladný alebo odstrániť nános farby spôsobený častým a opakovaným farbením. To väčšinou spoznáte tak, že sú vaše vlasy matné, bez lesku, suché, pôsobia ťažko, a aj keď sa farbíte stále rovnakým odtieňom, vlasy pôsobia stále tmavšie. Jasné odrasty a matné konce sú tiež znakom nahromadenej farby.

2) Ako odstraňovač farby funguje?

Odstraňovač farby pracuje tak, že vstúpi do vlasovej šachty, kde sa zameria na umelo farebné pigmenty a spôsobí ich rozpustenie. Akonáhle je pigment rozpustený, uložená farba sa nemá v čom udržať a po niekoľkých minútach pôsobenia sťahovača farby ju môžete z vlasov jednoducho vymyť. To znamená, že po opláchnutí okamžite uvidíte výsledky. Najlepšie na tom je, že odstraňovač farieb neodstráni prirodzenú farbu vlasov ani nespôsobí poškodenie ani vysušenie vlasov. Je tak vhodný aj pre jemné a scitlivené vlasy.

Na obrázku môžete vidieť proces odstránenia farby pomocou Wella Color Renew.


3) Odstraňovač vs odfarbovač. V čom sa líšia?

Odstraňovač farby (napr. Efassor, Bond Enforcing Color Remover) síce vstúpi do vlasov a odstráni z nich všetok umelý farebný pigment, ale váš prírodný pigment zostane nedotknutý. To zanechá vašu prirodzenú farbu vlasov neporušenú a nedochádza k poškodeniu vlasov. Oproti tomu odfarbovacie prípravky vstúpia do vlasového vlákna a odstránia všetok umelý aj prírodný farebný pigment, takže vám vo vlasoch nezostane žiadny pigment. To zanechá vlasy suché, lámavé a poškodené.

4) Budem mať po aplikácii pôvodnú farbu vlasov?

Pamätajte, že odstránenie farby neznamená úplná oprava. Odstraňovač farby vám navráti pôvodnú farbu vlasov len v určitých prípadoch. Vždy záleží na tom, čo sa stalo s vlasmi pri predchádzajúcom farbení. Akonáhle zmeníte svoju prirodzenú farbu vlasov pomocou oxidačnej farby, odstraňovač farby vám nedokáže vrátiť pôvodný prírodný odtieň vlasov. Je to preto, že akákoľvek farba na vlasy na báze peroxidu pravdepodobne zosvetlí vašu prirodzenú farbu vlasov, ktorú prekryje odtieňom, ktorý ste si na farbenie vybrali. Čím častejšie sa farbíte, tým je väčšia pravdepodobnosť, že vaša prirodzená farba bola natrvalo a nenávratne odstránená/zosvetlená. V týchto prípadoch uvidíte po aplikácii odstraňovača farby svetlejšie až žlté alebo s medeným výsledokom, čo je teraz váš skutočný prírodný odtieň. Čo s tým? Ak vám svetlejšia farba nevadí, môžete teplé tóny neutralizovať tonerom. V inom prípade odporúčame vlasy prefarbiť vybraným odtieňom.

5) Výsledná farba je do žlta. Čo robím zle?

Použili ste odstraňovač farby, ktorý vám odstránil farbu, ale zanechal vám vlasy s mosadzným alebo žltým nádychom? Neľakajte sa! Ako sme už v predchádzajúcom bode zmienili, je to úplne v poriadku. Znamená to, že odstraňovač farby fungoval. Po stiahnutí farby budú mať vlasy vždy teplejší nádych. Oranžové alebo žlté tóny, ktoré vo vlasoch zostali, pochádzajú od vyvíjača, ktorý bol použitý v predchádzajúcom farbení. Tieto nechcené teplé tóny môžete jednoducho opraviť buď prefarbením vlasov na požadovaný odtieň alebo pomocou tonera na vlasy.

6) Dokáže sťahovač farby odstrániť zosvetlenie?

Sťahovač farby odstráni iba farbu na vlasy, ktorá je tmavšia ako vaša prirodzená farba vlasov. To znamená, že nemôže odstrániť zosvetlené vlasy. Pokiaľ máte vlasy odfarbené na blond alebo vám bola aplikovaná farba svetlejšia ako je vaša prirodzená farba vlasov, váš prirodzený pigment bol chemicky zosvetlený. V závislosti na tom, ako veľa sú vaše vlasy zosvetlené, už sa vo vašich vlasoch nemusí nachádzať žiadny prírodný farebný pigment, takže odstraňovač farby vlastne nemá čo odstrániť.

7) Možno odstrániť všetky typy farieb?

Áno aj nie. Vždy záleží na tom, čo má daný vyrobca uvedené v návode. Väčšinou má každá značka svoj vlastný odstraňovač farby, ktorý je navrhnutý priamo pre ich farby (napr. Elumen Color Return, Matrix Cult Color Eraser a Elumen Play Color Eraser). Všeobecne by ste si mali dať pozor na kovové farbivá. Je známe, že sa z vlasov nedajú odstrániť. Odstraňovač farby je tiež menej vhodný pre červené, módne a veľmi tmavé až čierne odtiene, ktoré vás pri odstránení môžu potrápiť.

8) Koľkokrát môžem použiť odstraňovač farby?

Jedna aplikácia by vám mala stačiť na nedávne chyby farieb alebo vyčistenie mesiac starej farby. Avšak ak je to nutné, môžete odstraňovač farby použiť aj viackrát za sebou. Zvyčajne sa odporúča maximálne 3x. Napríklad, ak sa farbíte dlhodobo - mesiace, roky - pravdepodobne budete mať na vlasoch slušný nános farby, na ktorý bude jedna aplikácia krátka a budete musieť aplikáciu opakovať viackrát než dôjde k úplnému stiahnutiu nahromadenej farby. Platí, že čím dlhšie sa farbíte, tým dlhšie bude trvať odstránenie farby. Aj niektoré odtiene, ako je čierna či červená, sa budú odstraňovať horšie, pretože je potrebné odstrániť veľké množstvo umelého pigmentu, a to bude vyžadovať aj niekoľko aplikácií sťahovača farby. V najhorších prípadoch môže čierna farba zanechať vlas znečistený tak, že toto sfarbenie nepôjde odstrániť. Ak sa vám ani po troch aplikáciách nepodarí farbu úplne odstrániť, mali by ste sa obrátiť na odborníka.

9) Čím dlhšie nechám produkt pôsobiť, tým viac farby sa odstráni?

Nenechávajte odstraňovač farby na vlasoch dlhšie ako je odporúčané. Tým, že odstraňovač farby ponecháte na vlasoch dlhšie, nezaistíte, že sa odstráni viac farby. V skutočnosti to bude práve naopak a vaše vlasy môžu stmavnúť. Vždy postupujte presne podľa návodu výrobcu!

10) Prečo mi vlasy po použití odstraňovača stmavli?

Pokiaľ vlasy nie sú dostatočne opláchnuté, môže k tomuto problému niekedy dôjsť. Dôvodom je re-oxidácia. To znamená, že umelé farebné molekuly neboli počas procesu odstraňovania úplne vypláchnuté z vlasov, zväčšili sa a spôsobili návrat predchádzajúcej farby. Preto sa odporúča vlasy dôkladne opláchnuť. Naozaj dôkladne!

11) Môžem farbiť vlasy hneď po odstránení farby?

Pozor na následné farbenie! Po odstránení farby sú vlasy "iné" a budú aj inak reagovať na vlasovú farbu. Vlasy sú veľmi porézne a vlasová kutikula je veľmi otvorená, čo znamená, že absorbuje všetko, čo sa jej dostane pod ruku. Akýkoľvek odtieň nanesený na vlasy bude tmavší, než by ste si priali. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov preto odporúčame počkať aspoň 48 hodín pred opätovným farbením. Ak však čakať nechcete, vyberte si o dve hĺbky svetlejší odtieň, než aký by ste si priali. Napríklad namiesto odtieňa 7.1 (popolavá blond) zvoľte odtieň 9.1 (svetlá blond popolavá), apod..

12) Pozor na šampón a kodnicionér!

Ak používate šampón a kondicionér, ktorých úlohou je chrániť farbu, mali by ste ich prestať používať niekoľko týždňov pred aplikáciou odstraňovače. Vlasová kozmetika s ochranou farby by mohla zabrániť odstraňovaču v jeho práci. Používajte radšej bežnú starostlivosť bez ochrany farby.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .