Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Viete ako si v lete nezničiť vlasy? My áno!

26. 5. 2017

Teplý letný vánok, rozpálený piesok pod nohami, jasné nebo nad hlavou. Leto už je cítiť vo vzduchu a my sa tešíme na láskanie teplých vĺn mora, na príval slnečných lúčov a hlavne na toľko potrebný odpočinok a relaxáciu.

Ale pozor! I letné slnečné počasie si vyberá svoju daň! Slnko, morská sov, chlór, vietor - to všetko pôsobí nepriaznivo na naše vlasy, odčerpáva z nich prírodné oleje a odoberá z nich prirodzenú vlhkosť a vlasy sú presušené, krehké a lámu sa.

Toto všetko dobre poznáte, všakže? Ale napriek tomu sa stane, že letnú starostlivosť o vlasy podceníte a potom sa nestačíte čudovať. Preto sme tu my! A my nikdy nenecháme vaše vlasy trpieť!

Špeciálne slnečné prípravky - púhy reklamný trik?

Je naozaj nutné v lete vymeniť bežnej vlasové prípravky za špeciálny slnečné? Odpoveď znie ÁNO aj NIE. Pokojne môžete zvoliť aj klasickú vlasovú kozmetiku, ale nie tú, ktorú používate celoročne. Pre vlasy je totiž letné obdobie jedno z najnáročnejších, a preto by sme si ich mali hýčkať zláštní starostlivosťou. Vlasom v lete doprajte viac výživnejších, hydratačných a ošetrujúcich kozmetických prípravkov ako v inom ročnom období.

Najlepšie však pre vlasy urobíte, keď v lete prejdete rovno na špeciálnu letné šampóny, kondicionéry, masky na vlasy a bezoplachovú starostlivosť. Pýtate sa prečo? Pretože okrem hydratácie dostanú navyše vaše vlasy ochranu proti UVA a UVB žiarením, slanej vode či chlóru. A to už je predsa poriadny argument, no nie? :-)

Glamot Tip! Ako ušetriť miesto v kufri? Na dovolenku prídu vhod cestovné balíčky slnečné kozmetiky napr. Goldwell Sun Reflects Travel Set a BC Bonacure Sun Protect Travel Kit alebo Milk Shake Sun & More Travel Kit.

Počas slnenia - vytvorte vlasom UV štít!

Pred aj počas opaľovania vlasy pred slniečkom schovajte do ochranného závoja prípravkov obsahujúcich UV filtre. Skvelé sú tu rôzne bezoplachové spreje, s ktorými môžete aj viackrát počas dňa vlasy prestriekať a dodať im nové slnečné brnenie. A s vodoodolnými prípravkami si môžete bezstarostne užívať slniečka celý deň aj pri vodných radovánkach!

Glamot odporúča: 1) L'Oréal Solar Sublime Conditioning Spray ľahké nemastné zloženie nezaťaží ani jemné vlasy; 2) Goldwell Sun Reflects Leave-in Protect Spray obľúbený sprej s účinným komplexom UV filtrov a pantenolu; 3) Korres Hair Sun Protection Red Vine ochranná emulzia s obsahom 93,9% účinných prírodných látok; 4) BC Bonacure Sun Protect Shimmer Oil Spray vodeodolný sprej pre ochranu aj pri vodných radovánkach; 5) Milk Shake Sun & More Incredible Milk ošetrujúci mliečny sprej s 12ti zázračnými účinkami.

Po slnení - napumpujte do vlasov živiny!

Po dlhom pobyte na slnku sú vlasy doslova vyprahnuté, a preto je potrebné dodať vlasom poriadnu dávku hydratácie. Aj tu sa oplatí siahnuť po špeciálnych slnečných šampónoch, kondicionérov nebo vlasových maskách. V lete sú výborné tiež kvalitné vlasové oleje. Niektoré ochráni aj proti UV žiareniu a blednutím farby.

Šampóny dôkladne zbaví zvyškov morskej soli, piesku a chlóru. Kondicionéry a masky zasa dodajú vlasom stratenú vlhkosť a hydratáciu. A navyše, tieto slnečné prípravky, zanechajú vo vlasoch UV filtre a vlasy tak budú chránené aj pred ďalším pobytom na slniečku.

Glamot odporúča: 1) L'Oréal Solar Sublime Shampoo obľúbený univerzálny šampón pre letnú starostlivosť; 2) Equave Sun Protection Detangling Conditioner rozpletací kondicionér s UVA/UVB filtrami; 3) BC Bonacure Sun Protect Treatment maska s trojnásobnou ochranou; 4) Bamboo Beach 1 Minute Masque hlboko obnovujúca maska, ktorá napraví všetky škody od slnka, mora, chlóru v púhe 1 minúte; 5) Wella SP After Sun Shampoo šampón 2v1 pre vlasy a telo je skvelý na dovolenku, ušetrí miesto v kufri!

Stylingom proti slniečku?

Vedeli ste, že aj stylingom môžete účinne bojovať proti slniečku? I keď sú stylingové prípravky sami o sebe pre vlasy zaťažujúce, keď sa to s nimi nepreženie, môžu vlasom aj prospieť. V lete určite stavte na styling s UV filtrami.

Glamot odporúča: 1) Kevin Murphy Session Spray lak na vlasy s UV štítom; 2) Moroccanoil Glimmer Shine Spray lesk naplnený UV filtrami a arganovým olejom; 3) Milk Shake Sun & More Pleasure Oil vitamínový hĺbkovo hydratačný olej; 4) CHI Rose Hip Oil Dry Shampoo suchý šampón s UV ochranou farby; 5) Bamboo Beach Ocean Waves Tousled Texture Spray slaný sprej pre vytvorenie plážových vĺn s UV ochranou.

Leto + farbené vlasy = POHROMA?

Ešte horšie sú na tom v lete farbené vlasy. Kombinácia silného slnka, chlóru alebo slanej vody je doslova smrtiaci dávka pre farbené alebo odfarbené vlasy. Tu sa oplatí siahnuť po slnečné starostlivosti určené špeciálne pre farbené vlasy. Tieto prípravky totiž obsahujú účinný komplex, ktorý dokáže ochrániť vlasy pred slnkom a zároveň aj pred vyblednutím farby.

Blondýnky by nemali zabúdať na stříbrnné/fialové šampóny, ktoré odstránia z vlasov žltý nádych. Ale nepoužívajte je moc často, mierne totiž vysúšajú. Zvoľte radšej strieborný šampón BC Bonacure Color Freeze Silver Shampoo alebo bezulfátové starajúce silver šampóny Paul Mitchel Blonde Platinum. Tieto fialové šampóny sú považované za jedny z najmenej vysušujúcich silver šampónov, ktoré vedia o vlasy i starať!

Glamot odporúča: 1) Redken Color Extend Sun After-Sun Shampoo šampón pre ochranu farby po slnení; 2) Kérastase Soleil CC Créme CC krém 3v1 pre kompletnú ochranu pred slnkom; 3) Bed Head Totally Beachin Protection Spray vodeodolný sprej s ochranou pred teplom aj slnkom; 4) Kérastase Soleil Masque UV Defense maska proti poškodeniu a strate farby; 5) Redken Color Extend Sun Reflective Glow vodeodolný sprej pre ochranu a liečbu v jednom.

Farbiť alebo nefarbiť vlasy pred dovolenkou?

Tiež pociťujete najväčší nutkanie farbiť vlasy pred dovolenkou? Nerobte to! Teda ak nechcete mať slamu namiesto vlasov.

Často sme sa tiež stretli s nezmyselným odporúčaním, že farbené vlasy sú pred slnkom viac chránené. Neverte tomu! Každé farbenie a odfarbovanie, aj tou najšetrnejší farbou, vlasy oslabí, a sú tak viac zraniteľnejšie. Navyše kombinácia slnka, chlóru alebo soli farbeným vlasom vôbec nesvedčí. Farba vlasov veľmi rýchlo bledne a blondínky v najhoršom prípade chytia nazelenalý nádych. A po návrate môžete ísť ku kaderníkovi znova.

Takže to silné nutkanie rýchlo zaženieme a počkáme na farbenie vlasov až po dovolenke, súhlasíte? :-)

Glamot radí: zásady starostlivosti o vlasy v lete

  • Obmedzte tepelnú úpravu vlasov! Zbytočne vlasy nefénujte, nekulmujte a nežehlite.

  • Vyhýbajte sa častému umývaniu vlasov! Stratia svoju prirodzenú ochranu a budú viac suché. Ak potrebujete vlasy častejšie mať, vyhľadávajte bezsulfátový šampóny, ktoré umývajú vlasy šetrnejšie a nepřesušují je. Napr. Alterna Caviar Replenishing Moisture Shampoo.

  • Nikdy, ale nikdy nechoďte spať s mokrými vlasmi! Budú sa vám viac lámať a krepovatět.

  • Samozrejmosťou sú v lete rôzne pokrývky hlavy, ktoré ochránia predovšetkým vašu vlasovú pokožku.

  • Netrápte vlasy častým česaním! I nevinné česanie môže vlasy oslabiť a poškodiť. Na mokré vlasy pozor! Mokré vlasy sú krehké a ľahko by sa narušili. K rozčesaniu vlasov použite kvalitné kefy alebo hrebene so širokými zubami.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .