Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Typy kaderníckych farieb - vyberte si správne!

31. 3. 2017

Jednodňové farba? Preliv? Permanentná farba? Alebo zosvetľovač? Ktorý typ kadernícke farby je pre Vás ten pravý? Zistite to!

Každá z nás chce vždy vyzerať perfektne a mať vždy božské vlasy, ale nie vždy máme čas alebo peniaze zájsť si k svojmu kaderníkovi. A preto sa čoraz častejšie farbíme doma. Ale ako dosiahnuť výsledok farbenie vlasov ako zo salónu? Nebojte sa siahnuť po pravej profesionálne farbe na vlasy. Vieme však, že výber kaderníckej farby je niekedy naozaj kumšt. Preto vám prinášame cenné rady, ktoré to zmenia a výber profesionálnej farby už pre vás nebude veda.

Teraz dávajte naozaj veľký pozor! Pri výbere profesionálnej farby je totiž zásadné vybrať si jej správny druh. To preto, aby ste neboli prekvapení, že po mesiaci farbenia je už farba tu tam. Farby delíme, podľa toho ako dlho vo vlasoch vydržia, na:

1) Jednodňové farby

Jednodňové farby na vlasy čiže zmývateľné farby sú skvelé pre tých, ktorí si želajú okamžitý farebný efekt. Skvele sú však tiež pre experimentovanie alebo ako rýchla pomoc pre zakrytie odrastov. Obsahujú pomerne veľké pigmenty, ktoré vlas len obalia farbou z vonku. Vďaka tomu nie je vlas narušený ani oslabený. A ich najväčšia výhoda? Ak sa vám nebude páčiť farebný výsledok, môžete ho jednoducho vymyť vodou a šampónom.

Tieto zmývateľné farby môžete kúpiť v širokej skale podôb: farbiace spreje (label.m, BlondME Instant Blush), tónovacie masky (Maria Nila Colour Refresh, Kevin Murphy Colouring.Angels) alebo vlasové korektory. Dočasné farbiace pigmenty sa nachádzajú aj v niektorých špeciálnych šampónoch či kondicionéroch, napr. rad Joico Color Infuse alebo Alcina Color.

  • Výdrž: zvyčajne 1-3 umytí.

  • Výhody: okamžitý farebný efekt, jednoduché použitie, sú k vlasovému vláknu absolútne šetrné, jednoducho sa zmyjú šampónom.

  • Nevýhody: nedocielite trvalého efektu, vydržia naozaj maximálne len pár dní.

2) Prelivy

Prelivy sa radia k farbám so stredne silnou výdržou a krycou schopnosťou. Podľa sily/výdrže sa ďalej ešte delí na semi-permanentné farby a demi-permanentné farby. Tieto farby sú známe aj ako farby tón v tóne. Preliv na vlasy je ako priamo stvorený pre ženy, ktoré si želajú farbenie bez dlhodobejších záväzkov a nechcú riešiť časté farbenie odrastov. Ďalšou výhodou týchto farieb je to, že neobsahujú také silné chemické látky. A tiež obsiahnuté farbivá sú často na rastnnej alebo prírodnej báze, čo je pre vlasy oveľa šetrnejšie.

Semi-permanentné farby

Sú skvelé pre ľahké oživenie farby vlasov alebo zmenu tónu. U väčšiny semi-permanentných farieb nie je nutné použiť vyvíjač, pretože skvele fungujú samostatne (jedná sa väčšinou o farbiace peny alebo farebné lesky). Vlasy sú farbou obalené len zvonku, nedochádza k preniknutiu do vnútra vlasového vlákna a teda ani k zosvetleniu. Veľmi jednoduchá aplikácia predurčuje tieto farby k domácemu použitiu. Pokiaľ je nutné farbu s vyvíjačom zmiešať, používa sa nižšie % koncentrácie (max 4,5%). S týmto typom farby už dosiahnete aj ľahkého zosvetlenia. Vďaka nižšej koncentrácii vyvíjača sú tieto farby k vlasom oveľa šetrnejšie.

  • Výdrž: väčšinou 4-15 umytí.

  • Výhody: jednoduchá aplikácia, vhodné k častejšiemu použitiu, zvyčajne sa nemiešajú s oxidantom (alebo s nižším % vyvíjača), šetrnejšie k vlasom, postupne sa vymívajú, a tak nevznikajú nevzhľadné odrasty.

  • Nevýhody: menší výber odtieňov, sú schopné zmenit farbu vlasov len o pár tónov a vlasy nikdy nezosvetlia, ani nie sú vhodné na krytie šedín.

Demi-permanentné farby

Demi-permanentné farby kombinujú permanentné a semi-permanentné farbenie. Proces farbenia je teda z časti oxidačný a z časti využíva prírodnejšie farbivá. Vlasová farba preniká len do vrchnej časti vlasu.

  • Výdrž: väčšinou 10-25 umytí.

  • Výhody: dosahujú výraznejšieho výsledku a dlhšiu výdrž aj pri nižšom obsahu peroxidu. Nízky obsah peroxidu a absencia amoniaku zaisťuje šetrnejšie farbenie.

  • Nevýhody: kryjú horšie šediny a nikdy s nimi nedosiahnete platinovú blond.

3) Permanentné farby

Permanentné farbenie je chemický proces, pri ktorom dochádza k miešaniu farby s vyvíjačom strednej alebo silnej koncentrácie. Permanentná farba preniká hlboko do vlasovej kutikuly, vlasy zosvetlí a zároveň novo nafarbí. S trvalou farbou možno dosiahnuť takmer ľubovoľných odtieňov. Jedná sa o jediný druh farby ktorý dokáže kryť 100% šedín.

  • Výdrž: vydržia úplne najdlhšie.

  • Výhody: nevymývajú sa, ponúkajú najviac farebných odtieňov, spoľahlivo kryjú šediny, zmenia farbu z akéhokoľvek odtieňa a dajú sa s nimi vlasy zosvetľovať.

  • Nevýhody: obsahuju amoniak a peroxid, a preto sú k vlasom najmenej šetrnné, musí sa pravidelne dofarbovať odrasty.

4) Melíry a zosvetlovače

Špecifickou kategóriou sú potom špeciálne prášky a krémy určené na melírovanie a zosvetľovanie vlasov. Melíry a zosvetlovače zvyšujú účinnosť zosvetlovánia a dajú sa s nimi zosvetliť vlasy až o 7 tónov.

  • Výdrž: rovnako ako u permanetnej farby.

  • Výhody: ponúkajú vysoko účinné zosvetlenie/odfarbenie vlasov, dokážu vás premeniť v platinovú krásku.

  • Nevýhody: vlasy možno iba zosvetliť nie stmaviť, nevyhnete sa ani dofarbovaniu odrastov.

Pre dokonalý výsledok farbenia je tiež nutné zvoliť správnu koncentráciu vyvíjača a správny odtieň farby, ktorý sa skrýva pod číslami každej vlasovej farby. Preto neprehliadnite tiež naše ďalšie články:

Už máte jasno, pre ktorú farbu sa rozhodnete?všetko pre profesionálne farbenie vlasov.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .