Webový prehliadač, ktorý slúži je zastaraný a nie je podporovaný (niektoré funkcie nemusia fungovať správne). Prosíme aktualizujte si prehliadač. Viac informácií na odkaze tu.
Vyhlasujem, že som sa oboznámil so zásadami spracovania osobných údajov.
Nemáte účet?
Jazyk
Čeština
Slovenčina
English
Deutsch
Mena
Euro (EUR)
Americký dolár (USD)
Krajina
Slovensko
Vybrať inú krajinu
menu
Beauty poradňa Beauty blog Doprava a platba

Doprava

Doprava pre krajinu: Slovensko
Doprava Cena Doprava zadarmo od
Packeta home - kuriér Packeta home - kuriér Od 3,52 € 79,20 €
Slovak Parcel Service Slovak Parcel Service Od 4,52 € 106,92 €
Zásielkovňa Zásielkovňa Od 2,96 € 59,40 €
SPS Parcel Shop SPS Parcel Shop Od 3,04 € 79,20 €
GLS GLS Od 4,10 € 99,00 €
Osobný odber - Uherské Hradiště Osobný odber - Uherské Hradiště 1,77 € 99,00 €

Platba

Dostupné spôsoby platby sú závislé na voľbe spôsobu dopravy.
Platba Cena
Bankový prevod (zálohová faktúra) 0 €
Dobierka 1,14 €
Hotově vo výdajni 0 €
Platobnou kartou vo výdajni 0 €
Platobná karta online 0 €
Kontakt Darčeky
Registrujte sa a získajte výhody!

Prečo vlasy padajú? + 8 tipov ako obmedziť vypadávanie a rednutie vlasov

17. 10. 2016

Vypadávanie vlasov je úplne prirodzenou súčasťou ich obmeny - vypadli vlas bude nahradený novým. Nadmerné vypadávanie prameňov, ktoré spôsobuje stratu objemu vlasov a ich následné rednutie, je však nutné riešiť.

Prečo vlasy padajú?

Príčinou vypadávanie vlasov môžu byť rôzne. Môže byť dedičná dispozícia, lieky, rôzne ochorenia (štítna žľaza, lupus, cukrovka) či hormonálne zmeny napr. V období tehotenstva. Nadmerné vypadávanie vlasov si však môže každý spůsobit aj sám nešetrným zaobchádzaním s vlasmi.

Vypadávanie vlasov u žien

Pre mužov je častejšiu príčinou rednutia vlasov dedičnosť. Príčina padania vlasov u žien je často spôsobená v dôsledku nešetrného zaobchádzania, a to predovšetkým častým žehlením, kulmovaním, farbením, odfarbovaním a prílišným používaním stylingových prípravkov. V dôsledku tejto záťaže sa vlasy začínajú stenčovať, vypadávať a rednúť.

Ako spoznám, že mi vlasy padajú viac než je bežné?

Väčšina ľudí stratí v priemere 50 až 100 vlasov každý deň. Po umytí môže vypadnú až 300 vlasov. Ak však vlasy padajú viac, než je obvyklé a v rukách alebo na hrebeni zostávajú celé chumáče prameňov, nie je niečo v poriadku. Spoznáte to tiež tak, keď po prebudení budete mať na vankúši veľké množstvo vlasov. Alebo si môžete urobiť test vypadávanie vlasov → prstami uchopte asi 15 vlasov a šklbnite, ak vám vypadne viac ako 6 vlasov, môže sa jednať o varovný signál. Vypadávanie vlasov je tiež často sprevádzané podráždenú pokožkou, tvorbou lupín, šupiniek a tiež zmenou štruktúry vlasov.

Ako obmedziť vypadávanie vlasov?

1) Pozor na nekvalitné kefy!

Príliš častým česaním si môžete poškodiť vlasovú pokožku. Predovšetkým nekvalitná hrubá kefa alebo hrebeň môže poškodiť vlasové korienky. Kúpte si radšej kefu so zaoblenými štetinami alebo s prírodnými štetinami, ktoré spôsobujú menšie trenie a opotrebenie vlasov. Vyskúšať môžete aj špeciálny hrebeň Kérastase Hair Skin Care Stimulating Comb ktorý podporuje a stimuluje rast vlasov.

2) Obmedzte časté umývanie vlasov

Mokré vlasy sú najviac náchylné k poškodeniu a rozbitiu. Snažte sa vlasy neumývať denne a používajte špeciálnu starostlivosť pre rednúce vlasy. Pre oddialenie umývacieho procesu sú perfektné tiež suché šampóny, ktoré jemne zbaví vlasy mazu a osvieži ich, bez nutnosti ich umývať. Pamätajte však, že aj suchý šampón by ste mali používať striedmo. Beztiažový a veľmi jemný je napríklad suchý šampón Schwarzkopf Professional BC Bonacure Volume Boost Refresher ktorý vlas okamžite nadvihne od korienka a dodá objem. Navyše je úplne bez silikónov!

3) Príliš horúca voda vlasom škodí!

Dbajte aj na správnu teplotu vody pri umývaní vlasov. Tá by nemala byť ani horúca, ale ani príliš studená. Tiež vysúšanie vlasov uterákom by sa malo vykonávať veľmi jemne, a nie celou silou vlasy trieť. Vlasy by ste mali len ľahko zbaviť vody, najlepšie uterákom z mikrovlákna.

4) Obmedzte styling - fénovanie, žehlenie, kulmovaniu

Akákoľvek tepelná úprava a nános stylingu vlasy oslabuje. Snažte sa teda stylingové prípravky čo najviac obmedziť a používať naozaj len najnutnejšie minimum v čo najjemnejšej textúre. Vyberajte styling pre jemné vlasy, ktorý nie je tak zaťažujúcy. Ak sa bez tepelnej úpravy vlasov nezaobídete, snažte sa aspoň prístroje používať na čo najnižšom tepelnom stupni.

Vyskúšajte napríklad ošetrujúcu penu Kérastase Densifique Densimorphose, ktorá vlasy regeneruje a zároveň dodáva objem. Skvelá je tiež zhusťujúca pena label.m Thickening Volume Foam špeciálne vytvorená pre rednúce vlasy bez objemu.

5) Obmedzte farbenie vlasov

Nie je žiadnou novinkou, že farbenie, a predovšetkým to permanentné, vlas oslabuje. Dbajte však na to, aby farby na vlasy boli čo najmenej agresívne. Vyberajte skôr z profesionálních farieb, které majú vyspelejšiu technologiu, často tiež neobsahujú amoniak a sú k vlasom šetrnejšie. Nejlepšie sú však farebné prelivy.

6) Pozor tiež na príliš časté pletenie vrkôčikov, dredov, Afroúčesy a drdoly

Príliš časté zapletanie vlasov môže narušiť vlasové vlákno a vlasy sa môžu poškodiť a začať lámať. Snažte sa obmedziť nosenie gumičiek alebo používajte skôr kvalitné gumičky, ktoré sú špeciálne navrhnuté tak, aby vlas nepoškodili. Jedná sa o tzv. špirálové gumičky, ktoré ponúka napr. značky Invisibobble, Bellody nalebo Papanga. Tieto gumičky sú na rozdiel od klasických gumičiek k vlasom šetrnejšie, vlasy príliš neutahujú, nelámu a navyše v nich nezanechávajú žiadnu stopu!

7) Doplňte bielkoviny, železo a vitamín B

Sme to čo jeme! A kvalita vlasov sa odvíja aj od stravy. Obmedzte jednoduché cukry, živočíšne tuky a nahraďte ich obilninami, zeleninou a orechmi. Pre obnovu rastu vlasov sú dôležité bielkoviny, železo a potraviny obsahujúce vitamín B. Najmä vitamín B5 (strukoviny, celozrnné výrobky) a B12 (vajcia, mlieko, syry) sú veľmi dôležitou súčasťou stravy proti vypadávaniu vlasov. Podporujú totiž tvorbu biotínu, ktorý stimuluje rast vlasov. Pre doplnenie potrebných vitamínov môžete tiež vyskúšať špeciálnu vitamínovú bombu RENE FURTERER VITALFAN Antichute pôsobiace proti nadmernému padaniu a rednutie vlasov.

8) Relax a masáž hlavy

tiež zlá životospráva (málo spánkov, fajčenie, alkohol) môže zosilniť vypadávanie vlasov. Snažte sa pravidelne cvičiť, doprajte si výdatný spánok a nezabúdajte ani na pitný režim! Veľmi účinná je aj masáž hlavy, ktorá stimuluje vlasovú pokožku.

TOP 5 prípravkov, ktoré vám pomôžu obmedziť vypadávanie vlasov

Najúčinnejšou formou vonkajšej starostlivosti o rednúce vlasy sú vlasová séra alebo zábaly v kombinácii s kvalitnými šampónmi a kondicionérmi špeciálne vytvorenými na boj proti padaniu vlasov. Kľúčovým faktorom je ich pravedelná a dôkladná aplikácia! Majte však trpezlivosť, prvé viditeľné výsledky zaznamenáte až po 3-4 mesiacoch.

    1. Kérastase Hair Loss - predlžuje životný cyklus vlasovej fotikuly a aktivuje rast
    1. L'Oreal Seroxyl - pre okamžitý efekt pevnejších a hustejších vlasov
    1. Nioxin - špecializovaná značka na prípravky proti nadmernému vypadávaniu a rednutiu vlasov
    1. Kevin Murphy - špeciálna starostlivosť zvlášť pre ženy a pre mužov
    1. Kérastase Densifique - unikátna kombinácia vitamínov (B3, B5, B6) a kyseliny hyalurónovej pre okamžitý zhusťujúci efekt a aktivizácii neaktívnych vlasových vačkov

Glamot TIP pro rednúce vlasy

Nepodceňujte dôležitosť správneho strihu, farby a účesu. Niekedy môže pomôcť aj samotná zmena cestičky! Vyhnite sa však cestičke uprostred, vďaka ktorej vlasy budú vyzerať tenšie a spľasnutejšie. S kratšom účesom budú vlasy menej náchylné na vypadávanie. Tiež správna voľba farby môže pomôcť. Napríklad jemný melír dodá vlasom optickú hustotu, svetlá farba naopak môže skryť rednutie vlasov tým, že bude vaša farba vlasov viac podobná vašej vlasovej pokožke.


Zaujal Vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete tu .